Tlačové správy

4ka a SWAN: Čo spája tieto dve značky?

To, že si otvoríme internetový prehliadač a začneme surfovať, je už v súčasnosti samozrejmosťou. Málo ľudí sa však zamýšľa nad tým, vďaka komu môžeme tak učiniť. Štvrtého mobilného operátora na Slovensku pod značkou 4ka prevádzkuje spoločnosť SWAN Mobile, a. s.

Ilustračný obrázok k článku 4ka a SWAN: Čo spája tieto dve značky?
Zdroj: SWAN Mobile

Štvrtý operátor umožňuje svojim zákazníkom výhodne volať, písať textové správy a dátovať. Meno 4ka si však málokto spojí so spoločnosťou SWAN Mobile, a. s., ktorá je prevádzkovateľom mobilného operátora. Firma zaoberajúca sa poskytovaním telekomunikačných služieb pôsobí pod týmto obchodným menom od februára 2016, kedy došlo k reorganizácii spoločnosti SWAN, a. s. Spoločnosť SWAN Mobile, a. s. poskytuje rýchle dátové služby prostredníctvom vlastnej modernej LTE siete pre viac ako 66 % obyvateľstva Slovenska, pričom pokrytie touto sieťou stále rozširuje. Hlasové služby, textové správy a mobilné dáta prostredníctvom 2G siete sú dostupné na celom území Slovenska.

SWAN Mobile, a. s. začala v roku 2014 poskytovať mobilné služby, o rok nato prišla s jedinečným konceptom produktu Moja 4ka, vďaka ktorému zákazník zaplatí za minútu, správu a 1 MB dát 4 centy nielen na Slovensku, ale v celej Európskej únii. Prevádzkovateľ 4ky a jeho história sa úzko spája s už spomenutou spoločnosťou SWAN, a. s., ktorá je momentálne tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku. Obidve spoločnosti patria do rodiny firiem podnikateľskej skupiny DanubiaTel.

Čo spoločne vybudovali?/In­ternet do mobilov i domácností

Okrem výstavby modernej 4G a 2G mobilnej siete a neustáleho vylepšovania všetkých ponúkaných mobilných služieb sa najdynamickejšie rozvíjajú služby prístupu k internetu. V období neustále rastúceho dopytu po veľkých objemoch mobilných dát si zákazníci 4ky už dnes môžu vybrať z veľkej škály atraktívnych datacentrických, teda primárne dátovo orientovaných mobilných produktov. Skutočná dátová revolúcia začala v druhej polovici roka 2016, keď 4ka prišla s filozofiou TO. Tá spočíva v tom, že zákazník si zvolí taký objem mobilných dát, ktorý vyhovuje jeho potrebám. Vrcholom tejto produktovej rady je TO.∞ (teda TO.nekonečno), produkt obsahujúci neobmedzené množstvo mobilných dát v sieti 4ky aj v národnom roamingu zahŕňa tiež neobmedzené volania a SMS správy do všetkých sietí na Slovensku. Neustále rastúci počet zákazníkov s produktmi radu TO. svedčí o tom, že táto filozofia nachádza pozitívnu odozvu u slovenských užívateľov mobilných služieb a reflektuje ich potreby.

Produktové spektrum 4ky sa stále rozširuje a rozvíja. Jeho najnovším prírastkom je produkt TO.nacesty. Štvorkári sa preto nemusia obávať toho, že by sa niekde nepripojili na internet. Jeden z týchto cestovateľských produktov, konkrétne TO.nacesty L, obsahuje 100 GB dát v sieti 4ky aj v národnom roamingu, teda na celom území Slovenska. Za službu klient zaplatí mesačne 20 eur, pričom znova platí, že produkt je poskytovaný bez viazanosti a bez akýchkoľvek skrytých poplatkov.

Tak ako SWAN Mobile, a. s. pod značkou štvrtého operátora dodáva internet svojim klientom do telefónov, rovnakú službu poskytuje pre domácnosti či firmy SWAN, a. s. pod značkou SWAN MULTIMEDIA. Svojim klientom ponúka napríklad produkt TO.doma. Veľkou výhodou služby TO. doma je, že sa signál šíri vzduchom a internet je nezávislý od káblovej infraštruktúry. LTE signál je prijímaný pomocou vonkajšej antény – LTE modem. Takže sa nemusíte báť, že vám technici prídu „rozbombardovať“ byt, dom alebo záhradu. Pre zákazníka je niekoľko variantov produktu – TO.doma S, M alebo L, či fakt, že vonkajšie zariadenie prijímajúce signál dostane zákazník úplne zadarmo. Produkt internet TO.doma je ponúkaný už vo viac ako 60 mestách a 140 obciach na Slovensku.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM