Lenka Fedorová Rôzne

5 miest v Košiciach, kde vám dajú aj povestnú pečiatku: Hlasujte o to najkrajšie!

Snom každej nevesty i ženícha je prežiť ich slávnostný deň v spokojnosti, radosti a hlavne podľa predstáv. Metropola východu ponúka takýchto miest hneď niekoľko. Vybrali sme pre vás 5 naj.

Ilustračný obrázok k článku 5 miest v Košiciach, kde vám dajú aj povestnú pečiatku: Hlasujte o to najkrajšie!
Zdroj: TASR

Nájsť si dokonalé miesto, kde si budúci mladomanželia povedia svoje „áno“ môže byť niekedy naozaj náročné. Každá nevesta chce, aby bola jej svadba jedinečná a dokonalá. Vybrali sme pre vás 5 najkrajších miest v Košiciach, kde sa snúbenci stávajú manželmi.

Hotel Bankov****

Nádherné prostredie Hotela Bankov je snom mnohých neviest. Hotel ponúka obrady priamo na letnej terase s točitým schodiskom k obradu a nádherným výhľadom na okolitý les, taktiež v Kaplnke Blahoslavenej Panny Márie, ktorá leží 500 m nad objektom hotela, v tomto prípade je však potrebné vopred sa dohodnúť s farským úradom pri Dóme sv. Alžbety. Podľa kapacity hostí je možné dohodnúť obrad aj v ostatných interiéroch hotela, maximálna kapacita je však 60 hostí. Obrad pre vás slávnostne vyzdobia. Za organizáciu civilného obradu v priestoroch hotela Bankov zaplatíte poplatok 150 €, ten zahŕňa slavobránu, 20 stoličiek s návlekmi, stoly pre oddávajúcich a červený koberec. O podrobnostiach obradu mimo Matričného úradu je potrebné sa najprv informovať na sobášnej matrike. V hoteli je samozrejme možné osláviť sobáš aj svadobnou hostinou.

Kostol sv. Gorazda na Terase

Kostol na Terase je ďalším nádherným miesto, kde si už mnoho svadobčanov povedalo svoje áno. Kostol púta pozornosť výbornou polohou neďaleko centra mesta, ako aj svojím moderným výzorom. V prípade, ak plánujete sobáš v druhej polovici roka, je potrebné čo najskôr kontaktovať farský úrad osobne alebo e-mailom, ideálna doba je aspoň pol roka vopred. Súčasťou svadby je predmanželská príprava. Za svadbu v kostole sa neplatí.

Rokokový Kaštieľ Šaca

Nádherné sídlo Semseyovcov obklopuje príjemné prostredie s nádychom histórie. Kaštiel ponúka svoje priestory nielen na svadby, ale aj firemné akcie, či garden party. V súčasnosti je Kaštieľ využívaný pre rôzne akcie, ktoré je možné realizovať v jeho interiéri alebo exteriéri. Miesto je veľmi vyhľadávané fotografmi vďaka výnimočnému prostrediu a historickému pozadiu. Ak sa rozhodnete pre svadobný obrad v tomto Kaštieli, je potrebné sa vopred telefonicky dohodnúť, nakoľko na obnove kaštieľa sa podieľa občianske združenie, ktoré zabezpečí úpravu interiéru a exteriéru. Taktiež je potrebné sa telefonicky dohodnúť na cene, ktorú vám určia podľa typu akciu.

Dóm sv. Alžbety

Najväčší kostol na Slovensku, pýcha Košíc a najvýchodnejšia gotická katedrála v Európe je určite lákadlom pre mnohých budúcich manželov. Jedinečnosť košickej Hlavnej ulice, byť priamo v srdci Košíc a kráčať v svadobných šatách k oltáru v Dóme je snom mnohých neviest. Pokiaľ je to aj vaším snom, je potrebné informovať o tom farnosť najmenej 3 mesiace pred dňom „D“. V prípade svadby v kostole je potrebné informovať sa aj o podmienkach uzavretia manželstva, náukách či potrebných dokladoch.

Hotel Yasmin****

Romantické miesto v centre Košíc je vyhľadávaným miestom pre výnimočný svadobný deň. Exkluzívne priestory a nádherná záhrada sú tým pravým rajom pre budúcich manželov. V hoteli vám pripravia romantickú slávnosť so svadobným obradom priamo v hotelovej záhrade, ako aj netradičnú svadobnú hostinu v priestoroch letnej terasy, reštaurácie alebo sály Yasmin Hall. „Obrad v záhrade ponúkame k svadbe v našom hoteli za zvýhodnenú cenu 150 Eur. Uvedená cena zahŕňa červený koberec, slavobránu, horiace bambusové fakle umiestnené po stranách a stoličky vyzdobené bielymi návlekmi s mašľami,“ uviedla manažérka Lucia Deptová.

Foto: Rokokový kaštieľ Šaca/ Hotel Yasmin/Hotel Bankov/tasr/Dnes24

Môže vás zaujímať:

Košické svadobné salóny pod náporom budúcich neviest: Čo najviac letí?

Najkrajšie svadobné miesta v Košiciach
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM