Lenka Fedorová Rôzne

Ak zbadáte malých Košičanov ako si robia selfie v zelenom, hneď vám bude jasné: Súťaž podporil primátor

S pokrokom doby prichádzajú aj nové možnosti ako sláviť významné dni. V Košiciach sa to rozhodli urobiť po svojom.

Ilustračný obrázok k článku Ak zbadáte malých Košičanov ako si robia selfie v zelenom, hneď vám bude jasné: Súťaž podporil primátor
Zdroj: TASR

Pod záštitou primátora Richarda Rašiho, v spolupráci so spoločnosťou Kosit, nadáciou a Asociáciou podnikateľov v odpadovom hospodárstve sa rozhodli vyhlásiť súťaž s názvom „Selfie v zelenej farbe“.

Podľa generálneho riaditeľa Kosit-u Mariána Christenka je hlavným cieľom súťaže zapojiť, čo najviac škôl a tried do osláv svetového Dňa Zeme. „Zelená farba oblečenia či módneho doplnku má symbolizovať záujem o ochranu prírody. Zároveň chceme upozorniť na iniciatívu „Za čistejšie Košice“ i umožniť školám stráviť školský výlet v prírode"uviedol Christenko.

Každá škola, ktorá sa v Košiciach prihlási a všetky jej triedne kolektívy majú možnosť zúčastniť sa súťaže. Päť triednych kolektívov bude súťažiť o sumu od 100 do 300 Eur, ktorú využijú na školský výlet. Zo zúčastnených škôl sa budú žrebovať dve, ktorým poputuje 250 Eur.

„Som veľmi rád, že som mohol podporiť túto súťaž. „Selfie v zelenej farbe" vnímam ako súťaž blízku tejto mladej generácii, je nenáročná a pritom má silné posolstvo. Nesie v sebe známky podpory témy, vzájomnej spolupráce a súťaživosti. Zároveň môže poukázať na otvorený prístup riaditeľov škôl, ktorým určite záleží na propagácii Dňa Zeme a prezentácii tejto spoločensky dôležitej témy medzi žiakmi. Verím, že aj zaujímavé ceny budú hnacím motorom motivácie nielen pre samotné školy, ale aj triedne kolektívy a žiakov," zhodnotil súťaž primátor mesta Košice Richard Raši.

Fotografie, ktoré vzniknú v 16. kalendárnom týždni, t.j. od 18 .- 22.apríla 2016 v rámci súťaže, budú umiestnené na FB stránke „Za čistejšie Košice".

Foto: Ilustračné

Zdroj: kosice.sk/Kosit a.s.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM