Michal Lendel Rôzne

Aké mená sme bábätkám dávali v Košiciach v r. 2013? Pozrite si tie najobľúbenejšie!

V dvoch košických pôrodniciach na Triede SNP a Rastislavovej sa za uplynulých 12 mesiacov narodilo o niečo menej novorodeniatok, ako tomu bolo rok predtým. Aké mená vyberali najčastejšie rodičia pre svoje ratolesti v roku 2013 v Košiciach?

Ilustračný obrázok k článku Aké mená sme bábätkám dávali v Košiciach v r. 2013? Pozrite si tie najobľúbenejšie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Košická Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) zaznamenala v uplynulom roku pokles novorodeniatok v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Kým v roku 2012 sa narodilo dovedna 2924 detí, o rok neskôr to bolo o 161 novorodencov menej. Z celkového počtu detí 2763 za rok 2013 bolo 1375 chlapcov a 1388 dievčat. Narodenie dvojičiek spravilo radosť rodičom v 44 prípadoch, pôrody trojičiek zaznamenali lekári UNLP trikrát.

Ako uviedla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová, medzi dievčenskými menami boli najobľúbenejšie v Košiciach Eliška, Ema, Kristína a Jazmína. U chlapcov si rodičia vyberali najčastejšie mená Matej, Samuel, Matúš a Filip.

Prvým tohtoročným novorodeniatkom v roku 2014 v Košickom kraji je malá Dorotka, ktorá sa jednu minútu po polnoci narodila v košickej nemocnici na Rastislavovej.

„Dorotka sa narodila hneď po polnoci, čo je určite kuriózne, nestáva sa to bežne. Trošku sme tomu aj pomohli, ale veľa sme pre to nemuseli urobiť, išlo to úplne samo a pekne, nerobili sme žiadne významné zásahy,“ uviedla lekárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia FNLP pracovisko Rastislavova Júlia Frívaldská.

Prvým oficiálnym Košičanom, ktorý prišiel na svet v novom roku 2014 je Miško Mirga, ktorý sa narodil o 1:20 hodine vo FNLP na Triede SNP v Košiciach.

Košice 24/ TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM