Lenka Fedorová Kultúra

Ako budete tráviť víkend v Košiciach? Šikovný ťahák vám poradí

Párty, šport či výstavy. Počas víkendu je z čoho vyberať. Užite si blížiace sa voľné dni na niektorej z akcií v Košiciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Ako budete tráviť víkend v Košiciach? Šikovný ťahák vám poradí
Foto: Rastislav Búgel

DESAŤ ROKOV NA BABETE PO SLOVENSKU – VESELÉ I VÁŽNE PUTOVANIA ING. JÁNA KAŠU

12. august2016, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Táto výstava je venovaná pamiatke nevšedného cestovateľa, Ing. Jána Kašu. Ten si po odchode na dôchodok zaumienil obísť na mopede značky Babetta všetky obce a sídla na Slovensku, a tak má výstava motivačný charakter.

KOŠICKÉ ŠPORTOVÉ LETO

12. august 2016

Chcete využiť svoj čas v období letných prázdnin športom? S Košickým športovým letom máte jedinečnú príležitosť. Košice – Juh v spolupráci s mestom Košice organizuje toto podujatie pre deti a mládež z celého mesta vo veku od 10 do 25 rokov.

PODKOŠOVÝ SVET

14. august 2016 od 9:00 do 17:00, Východosloven­ské múzeum

Východoslovenské múzeum v Košiciach pripravilo výstavu pre priaznivcov športu. Návštevníci sa dozvedia podrobnosti o ženskom basketbale v našom meste. A to až do 11. septembra.

CESTA DO PRAVEKU

12. – 14. august 2016 , Východoslovenské múzeum v Košiciach

Zažite fascinujúci pohľad do sveta vyhynutých živočíchov. Výstava vám priblížili skameneliny a modely prehistorických zvierat, vývoj života vo všetkých geologických obdobiach, od prvohôr až po dobu ľadovú. Hlavný dôraz sa bude klásť na fosílie zo Slovenska.

HISTÓRIA ZHMOTNENÁ V KOVE

12. – 14. august 2016 o 9:00, Východosloven­ské múzeum

Na vernisáži vás svojím vystúpením poteší klavirista a skladateľ Vladimír Železňák so svojou tvorbou. Hosťom mu bude Marián Demeter mladší na husliach. Počas vystúpenia si budete môcť vypočuť aj skladbu Sedem divov Košíc, s ktorou sa dostal autor ako jediný na Slovensku do finále celoeurópskej klavírnej súťaže.

SLOVOM A FARBOU BEZ HRANÍC

12. – 16. august. 2016 o 9:00 do 17:00, Slovenské technické múzeum

Arteterapiu ako liečba i ako nástroj sebapoznávania a osobného rozvoja každého z nás. Terapia v príjemnom prostredí , kde budete obklopení farebnými námetmi a započúvaní do čítaných poviedok. Deti aj dospelí si tak vyskúšajú tvoriť vlastnú ilustráciu k príbehu či zapojiť sa do skupinovej maľby na veľkom formáte.

MUSIC CULTURE DISCO

13. augusta 2016 o 22:00, Jazz Club

Komu nestačili piatkové párty, môže si užiť aj sobotňajšie. Napríklad akciu s názvom Music Culture Disco. O všetko sa postará DJ Roland Kadela.

TOMÁŠ AGAT BŁOŃSKI

12 . – 16. augusta 2016 o 10:00, Východolovenská galéria

Repríza unikátnej výstavy z tvorby významného slovenského fotografa a intermediálneho autora Tomáša Agata Błońskeho sa zameriava na dielo posledných dvoch dekád. Výstava je realizovaná v rámci 20. výročia Domu fotografie v spolupráci s Galériou umelcov Spiša v Spišskej Novej Vsi. Repríza výstavy vo Východoslovenskej galérii v Košiciach je prvou väčšou prehliadkou Błońskeho tvorby za posledných 20 rokov v jeho rodnom meste.

GIRLS FIRST DISCO

12. august 2016 o 22:00, Jazz Club

Jazz Club prináša už niekoľko rokov špeciálne party pre zástupkyne nežnejšieho pohlavia. Tie sa už tento piatok odviažu na atraktívnej Girls first disco.

BEER GRILL CHILL

14. august 2016 o 17:00, Tabačka KulturFabrik

Nedeľný chillout poteší v príjemnej atmosfére dvora a v sprievode živých koncertov. Labužníci si prídu na svoje pri griloch, kde si môžu ugrilovať aj vlastné jedlá. Sezóna je v plnom prúde!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM