Lukáš Zavacký Rôzne

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest a budov v Košiciach, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

Aj mestá menia svoju podobu a dôkazom toho, že Košice nie sú výnimkou, je týchto päť jeho budov. Pozrite si fotky a skúste sa rozpamätať, čo na nich bolo ešte pred pár rokmi. Na niektorých vôbec nič.

Ilustračný obrázok k článku Ako naše mesto mení tvár: 5 miest a budov v Košiciach, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Nákupák na Terase (foto č. 1, 2)

Na Bardejovskej ulici v mestskej časti Košice – Západ je od decembra 2014 nové nákupné centrum – Billa. Stojí na mieste, kde sa pohybuje množstvo obyvateľov mesta. Plocha sa predtým nevyužívala na žiadne účely. Bola ohradená a rástol na nej len divoký porast.

Železničná stanica (foto č. 3, 4)

V rámci rekonštrukcie boli v roku 2015 ukončené práce v priestoroch prístupných cestujúcim na železničnej stanici. Celková investícia sa vyšplhala podľa doterajších zverejnených informácií na približne 6,7 milióna eur. Stavba by mala byť hotová do konca roku 2016.

Byty Blesková (foto č. 5, 6)

Neustále sa v Košiciach stavajú nové nehnuteľnosti v rôznych kútoch mesta. Dôkazom toho sú nové byty v lokalite Košice – Juh. Na Bleskovej 22 vyrástol komplex pre náročných s garážou. Projekt sa začal realizovať v auguste 2015 a ukončí sa v máji 2016.

Štátne divadlo (foto č. 7)

Modernizácia zasiahla aj Štátne divadlo na Hlavnej v Košiciach a naďalej trvá. Rozbehla sa začiatkom aktuálneho roku, konkrétne v prvých dvoch mesiacoch. Celkové výdavky predstavujú sumu 588 236 eur. Práce však divadelnú sezónu neobmedzili.

Kostol na Sídlisku v Ťahanovciach (foto č. 8)

S výstavbou nového kostola na Sídlisku Ťahanovce, presnejšie na rohu Americkej a Ázijskej triedy, sa začalo pred niekoľkými rokmi a v súčasnosti už nadobúda základné rozmery. Budovanie však nejakú tú chvíľu bude ešte určite trvať.

Môže vás zaujímať:

Päť budov v Košiciach, ktoré ešte pred pár rokmi vyzerali celkom inak
8
Galéria
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM