Tlačové správy

Ako sa najlepšie naučiť po anglicky

Práca v zahraničí láka stále viac a viac ľudí. Začiatkom 90. rokov pracovalo vo Veľkej Británii približne iba 3000 Slovákov. A dnes?

Ilustračný obrázok k článku Ako sa najlepšie naučiť po anglicky
Zdroj: TASR

Dnes ich tu je 20-krát viac. Ale na to, aby ste si v Anglicku našli prácu ako personálny konzultant, vedúci pracovník či zamestnanec v call centre, potrebujete ovládať jazyk oveľa lepšie ako ľudia, ktorí sa hlásia na pozíciu skladníka či CNC operátora. Ako sa môžete zlepšiť v jazyku? Skúste niektorý z týchto spôsobov.

Využite každú príležitosť

Dôležité je chopiť sa každej príležitosti, ktorá sa vám naskytne – prišiel za vašim kamarátom anglicky hovoriaci priateľ? Choďte spoločne na pivo a rozprávajte sa po anglicky. Máte možnosť navštevovať kurzy angličtiny pre firmy, ktoré vám zaplatí zamestnávateľ? Aj keby ste mali vstávať o hodinu skôr, chopte sa tejto príležitosti. Možnosti sa potulujú neustále okolo vás, stačí sa ich chopiť a využiť.

Nepodceňujte silu samoštúdia

Ovládate skvelo nemčinu či francúzštinu, no čo sa týka angličtiny, je to slabšie? Skúste internetovú stránku Duolingo.com, kde sa naučíte jazyk hravou a súťaživou formou. Skvelá pomôcka pri štúdiu cudzieho jazyka. Ďalšou možnosťou je, pustiť si film v originálnom znení a s anglickými titulkami. Takto dostanete cudzí jazyk, ako sa hovorí, do ucha. Aj čítanie kníh v angličtine je super. A nehanbite sa začať detskými rozprávkami.

Navštívte jazykovú školu

Nájdite jazykovú školu v Košiciach, ktorá vám bude vyhovovať a bude spĺňať vaše očakávania. Nie je nič lepšie, ako pravidelné konverzácie a učenie sa v anglickom jazyku. Trénovať, trénovať, trénovať a zrazu si uvedomíte, že pri anglickom filme už nepotrebujete ani titulky. S týmto vám pomôže jazyková škola Empire, ktorá sa dokáže prispôsobiť vašim potrebám presne tak, aby ste pokroky videli už po prvých hodinách.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM