Alexandra Kolínská Správy

Došlo k poruche na železnici, vlaky na hlavnom ťahu z Košíc výrazne meškajú!

Na hlavnom železničnom ťahu došlo k poruche. Vlaky štartujúce s košickej stanice výrazne meškajú. Tu sú ďalšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Došlo k poruche na železnici, vlaky na hlavnom ťahu z Košíc výrazne meškajú!
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú cestujúcich, že ranné vlaky na hlavnom železničnom ťahu Košice – Bratislava majú výrazné meškanie. „Dôvodom je porucha trolejového vedenia, ktorá sa stala o 5:15 hodine na železničnej stanici Spišské Vlachy,“ informovala TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Došlo k prepáleniu nosného lana trakčného vedenia, a tým aj k prerušeniu elektrického napájania na oboch traťových koľajach. „Na miesto boli okamžite privolaní elektromontéri, ktorí poškodené lano opravili. Prevádzka na trati Krompachy – Markušovce bola obnovená po obidvoch koľajach o 8:13 hodine. Meškanie ranných vlakov sa v dôsledku uvedenej mimoriadnosti pohybuje okolo 70 – 150 minút,“ dodala Pavliková.

ŽSR sa cestujúcej verejnosti ospravedlňujú za vzniknuté problémy, ide však podľa ich slov o technické zariadenie, kde nie je možné úplne vylúčiť poruchu napriek pravidelným revíziám, kontrolám i údržbe.

Článok sme naposledy aktualizovali o 10.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM