Lenka Fedorová Rôzne Správy

Aktuálne INFO: Košičania otvárajte ventily, vieme kedy začína vykurovacia sezóna!

Aj v Košiciach sme začali pociťovať chladné jesenné počasie. Pozrite podrobnosti o začiatku vykurovacej sezóny v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO: Košičania otvárajte ventily, vieme kedy začína vykurovacia sezóna!
Foto: Slávka Kellová

Po výraznom ochladení, začala spoločnosť TEHO s postupným vykurovaním domácností. Domácnostiam odkazuje, aby si ventily na radiátoroch otvorili naplno.

Skontrolujte si rozvody

„TEPELNÉ HOSPODÁRSTVO spoločnosť s ručením obmedzeným Košice (TEHO) oznamuje, že po vyhodnotení priebehu priemerných denných teplôt za posledné dni vrátane ich očakávaného vývoja na najbližšie obdobie začne dňa 22.9.2016 s pos­tupným nábehom dodávky tepla cez ústredné vykurovanie (ÚK) pre zmluvných odberateľov,“ informovala spoločnosť na svojom webe.

Ako ďalej vo vyhlásení uviedla, žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a termostatické ventily na vykurovacích telesách.„Vlas­tníkom bytov odporúčame, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno,“ upozorňuje spoločnosť.

Priebežným odvzdušňovaním sa zefektívni nábeh kúrenia

Plné otvorenie ventilov a kontrola rozvodov, sú podľa spoločnosti dôležité z dôvodu, aby mohli správcovia zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov. V niektorých prípadoch je však možné odvzdušniť radiátor priamo v byte alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí.

„Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najefektívnejší a bezproblémový,“ vysvetľuje ďalej spoločnosť.

Ako na záver dodala, v prípade zmien klimatických podmienok bude režim dodávky ÚK operatívne regulovaný, pričom o tom bude verejnosť informovaná prostredníctvom webovej stránky spoločnosti.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TEHO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM