Správy

Aktuálne info od hygienikov: Výsledky kontroly kúpalísk a jazier v Košiciach a okolí

Počasie nám opäť doprialo horúce letné dni, a tak mnohí pomýšľajú na pobyt pri vode. Prečítajte si, aký je aktuálny stav vôd na kúpaliskách a vodných plochách.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne info od hygienikov: Výsledky kontroly kúpalísk a jazier v Košiciach a okolí
Zdroj: TASR

Letné kúpaliská a vodné nádrže v Košickom kraji, ktoré skontrolovali hygienici, sú vhodné na kúpanie. Hygienici vodu kontrolujú v pravidelných intervaloch.

„Rozhodnutiami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach boli v priebehu mesiacov jún a júl uvedené do prevádzky v Košiciach umelé letné kúpaliská Ryba, Triton, mestské kúpalisko na Rumanovej ulici, Červená hviezda na Staničnom námestí, ďalej mestské kúpalisko v Moldave nad Bodvou, letné kúpalisko v Medzeve a letné kúpalisko pri hoteli Garden v Košickej Belej,“ uviedla vedúca odboru hygieny životného prostredia a zdravia RÚVZ so sídlom v Košiciach Zuzana Dietzová s tým, že priestory týchto kúpalísk aj kvalita vody v bazénoch vyhovujú hygienickým požiadavkám.

Priestory vonkajšieho areálu mestskej krytej plavárne s detským bazénom neboli podľa jej slov doteraz pre technické príčiny spojené s rekonštrukciou spustené do prevádzky.

Kvalitu vody v prírodných vodných nádržiach hygienici laboratórne sledujú pravidelne každé dva týždne. Od 30. mája ich odobrali už štyrikrát.

„Všetky laboratórne rozbory vzoriek vôd v nádrži Pod Bukovcom, Ružín a na štrkovisku Jazero vyhovujú kritériám kvality vody na kúpanie,“ dodala Dietzová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM