Alexandra Kolínská Samospráva

AKTUÁLNE z košického parlamentu: Poslanci odklepli tieto stanovištia pre TAXI v meste!

Po letných prázdninách zasadli do lavíc aj mestskí poslanci, aby prerokovali ďalšie dôležité body. Jedným z nich bolo aj všeobecne záväzné nariadenie o taxislužbe, ktoré poslanci košického zastupiteľstva schválili.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE z košického parlamentu: Poslanci odklepli tieto stanovištia pre TAXI v meste!
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Košiciach dnes schválilo všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o taxislužbe. Nariadenie určuje podrobnosti o výkone taxislužby na území mesta a stanovuje prevádzkový poriadok určených stanovíšť taxislužieb na verejných priestranstvách vo vlastníctve mesta Košice.

VZN vymedzuje desať stanovíšť pre výkon taxislužby. Ide o Staničné námestie, roh Hlavnej a Rooseveltovej ulice, roh Hlavnej ulice a Námestia osloboditeľov, roh Hlavnej ulice a obchodného domu Dargov, roh Hlavnej a Pribinovej ulice, Pribinovu ulicu, Kasárenské námestie, roh Mäsiarskej a Zámočníckej ulice, roh Mäsiarskej a Poštovej ulice, a roh Kováčskej a Vodnej ulice. „Na stanovišti taxislužby je oprávnené stáť výhradne vozidlo taxislužby dopravcu, ktorý má k parkovaciemu miestu vlastnícky alebo iný právny vzťah, alebo pre ktorého ho mesto vyhradilo,“ uvádza nariadenie. Schválený prevádzkový poriadok sa nevzťahuje na stanovištia taxislužby umiestnené na súkromných parkoviskách a priestranstvách.

Súčasťou dokumentu sú aj rôzne povinnosti dopravcov a taxikárov. Návrh vypracovalo mesto na podnet prevádzkovateľov taxislužieb, pôsobiacich na území Košíc. Účinnosť nadobúda VZN 1. novembra 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM