Rôzne

Alarmujúca situácia v košickom útulku po sviatkoch: Takýto nápor nových psíkov ešte nezažili!

Situácia v košickom útulku pre štvornohých miláčikov je kritická. Po koncoročných sviatkoch totiž zažíva útulok obrovský nápor nových prírastkov. Ako môže verejnosť v alarmujúcej situácii pomôcť?

Ilustračný obrázok k článku Alarmujúca situácia v košickom útulku po sviatkoch: Takýto nápor nových psíkov ešte nezažili!
Zdroj: TASR

Útulok zvierat Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov praská vo švíkoch. V útulku je v súčasnosti okolo dvesto psíkov, optimálny stav je 120. „Vždy máme veľa psíkov, ale takýto stav sme ešte nemali. Situácia je kritická, preto sme dočasne prijali zákaz prijímania ďalších psov. Už ich jednoducho nemáme kam dávať,“ informovala Nina Godušová z únie.

Príčiny sú rôzne

Najviac psov im pribudlo po koncoročných sviatkoch, keď ušli, lebo ich vystrašili delobuchy a ohňostroje. Psíkov pribúda z rôznych príčin a nemožno jednoznačne povedať, že ide o vianočné darčeky, ktoré omrzeli majiteľov. Košickému útulku by pomohla intenzívnejšia adopcia psíkov, ale východiskom je aj dočasná opatera zvierat.

Podať pomocnú roku môže záujemca aj formou virtuálnej adopcie. Jedno zvieratko môže mať i viac adoptívnych rodičov. Môžu to byť fyzické osoby, firmy i školy. Ocenenie Najstarostlivejší virtuálny adoptívny rodič si vyslúži subjekt, ktorý zabezpečí kompletnú starostlivosť o vybrané zvieratko. Zvieratá sú v útulku priemerne tri mesiace, niektoré i viac než rok.

Pomôžu granule aj ryža

Milovníci zvierat okrem finančnej pomoci útulku môžu pomôcť aj granulami pre dospelé psy, šteniatka, mačky, poskytnutím ryže, cestovín, ovsených vločiek, suchého pečiva, aj starými dekami, plachtami a vecami vhodnými na podstielku, matracmi, kobercami ako aj poskytnutím ďalších predmetov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM