Marcel Mojžiš Správy

Americkí herci si u nás zamakajú: Miestnym Rómom pomôžu s výstavbou domov

Miestna rómska komunita v obci Rankovce pri Košiciach bude mať vzácnu výpomoc pri výstavbe svojich budúcich domov. Dnes (22.júla) sa totiž v obci zastavia herci z newyorského divadla Dramatic Adventure Theater (DAT), ktorí im pomôžu pri stavbe ich domov.

Ilustračný obrázok k článku Americkí herci si u nás zamakajú: Miestnym Rómom pomôžu s výstavbou domov
Zdroj: TASR

Herci strávia na Slovensku celý týždeň. Ich návšteva je zameraná na prácu s deťmi z vylúčených komunít. Rómom v Rankovciach poskytla mikropôžičky na výstavbu domov mimovládna organizácia ETP Slovensko. Rómovia tieto domy stavajú legálne a svojpomocne z vlastných zdrojov. Americkí herci si pripravili pre rómske deti aj viacero sprievodných aktivít. Chystajú pre nich divadelné workshopy, do ktorých sa môžu zapojiť deti vo veku od osem do 17 rokov a a to konkrétne v komunitných centrách v Moldave nad Bodvou, Starej Ľubovni a v Košiciach – Šaci.

„Workshopy sú zamerané na podporu miestnej mládeže. Posilnia ich osobnosť a spoluprácu prostredníctvom vlastnej tvorby pri písaní, režírovaní a účinkovaní v divadelnej hre. Účastníci workshopov na záver odprezentujú svoju niekoľkodňovú prácu počas predstavenia pre verejnosť,“ uviedol Martin Vavrinčík z organizácie ETP Slovensko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM