Lenka Fedorová Rôzne

Anketa obľúbenosti televíznych osobností: Prevalcujú rebríčky východniari?

Vyhlásenie víťazov OTO sa blíži, v nomináciách však svieti aj niekoľko východniarov. Podarí sa im prevalcovať rebríčky?

Ilustračný obrázok k článku Anketa obľúbenosti televíznych osobností: Prevalcujú rebríčky východniari?
15
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Východniari sú na svojich rodákov hrdí, veď ako sa hovorí, aj Slnko prichádza z východu. O známych osobnostiach, ktoré u nás majú svoje korene sme vám priniesli viacero článkov, ktoré sa u vás stretli s veľkými ohlasmi. Východniari sa prebojovali aj do druhého kola ankety OTO.

Obháji Kmotríková titul?

V kategórii Moderátor/ka spravodajstva sa ocitla Adriana Kmotríková, ktorá anketu v minulom roku vyhrala. Aj keď má tento rok silnú konkurenciu, košickej rodáčke držíme prsty!

V kategórii Redaktor/ka spravodajstva zas východniarov reprezentujú dvaja muži. Z obrazoviek na nás pravidelne z oblasti Tatier hľadia Ján Tribula a Jozef Kubáni.

Kráľom rebríčka Merčiak

Aj v športovej kategórii máme svoje zastúpenie. Známy športový komentátor Marcel Merčiak panuje tejto kategórii niekoľko rokov. Málokto vie, že Merčiak je tiež východniar – Prešovčan. V tejto kategórii sa s ním tento rok okrem iných stretol aj jeho krajan Slávo Jurko. Prešov má tak na súťaži bohaté zastúpenie.

V kategórii Moderátor/ka športu sa stretli Jana Hospodárová, pôvodom z Michaloviec, Lenka Hriadeľová Čviriková pôvodom z Humenného a už spomínaný Marcel Merčiak z Prešova.

V kategórii Moderátor/ka TV programov môžeme nájsť ďalších východniarov. Známa dvojica Milan Junior Zimnýkoval z Prešova a Marcel Forgáč z Popradu sa popasujú so silnými súpermi, avšak o ich obľúbenosti svedčí aj fakt, že v minulom ročníku sa ocitli v TOP 3.

O titul najlepšieho speváka zabojuje 7 nominovaných, medzi nimi aj Košičan Lukáš Adamec, Marián Čekovský, ktorý je pôvodom z Humenného a Prešovčan Ivan Tásler.

Dve kapely z Košíc

Medzi nomináciami na najlepšiu speváčku sa ocitli aj Prešovčanka Katka Knechtová a Svidníčanka Kristína Peláková. Aj medzi kapelami hviezdia v rebríčku Košičania z No name, Peter Bič Projekt a Prešovčania z IMT Smile.

O tom, že východniari majú aj skvelých hercov niet pochýb. Medzi TOP 7 nechýba Prešovčan Michal Hudák a Vranovčan Vladimír Kobielsky. Ako jedinou kategóriou, v ktorej nebol nominovaný žiaden východniar je kategória Herečka, v ktorej jasne dominuje bratislavské zastúpenie.

V Ankete obľúbenosti zabojuje takmer 20 východniarov
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM