Richard Rovinsky Krimi

Aupark v Košiciach má všetky povolenia

Vydané stavebné povolenia na vybudovanie infraštruktúry, komunikácií i samotného objektu nákupno-zábavného centra nadobudli právoplatnosť. Investor vybuduje na vlastné náklady aj modernú štvorprúdovú cestu. V Auparku na troch podlažiach bude 161 obch

Skupina HB Reavis získala všetky potrebné povolenia na výstavbu košického Auparku. Investor plánuje začať s výstavbou začiatkom nového roka. Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca spoločnosti Roman Karabelli. Doložil, že spoločnosť HB Reavis Slovakia finalizuje prípravy na začiatok výstavby košického Auparku. Vydané stavebné povolenia na vybudovanie infraštruktúry, komunikácií i samotného objektu nákupno-zábavného centra totiž nadobudli právoplatnosť. Realizácii projektu tak už nestojí v ceste žiadna prekážka.

„Právoplatné stavebné povolenie posunulo náš projekt do realizačnej fázy. Ešte do konca tohto roka zrejme stihneme vykonať na území staveniska niektoré terénne úpravy, samozrejme v závislosti na klimatických podmienkach. So samotnou výstavbou objektu začneme hneď po Novom roku. Výstavba mestského nákupno-zábavného centra tak už v najbližších týždňoch prinesie do mesta stovky nových pracovných príležitostí,“ uviedol Karabelli.

Nákupno-zábavné centrum Aupark v Košiciach vyrastie na Námestí osloboditeľov. Na troch podlažiach a celkovej prenajímateľnej ploche 31-tisíc metrov štvorcových prinesie 161 obchodných prevádzok so širokým sortimentom tovaru a služieb. V rámci výstavby nákupného centra vybuduje investor na vlastné náklady aj modernú štvorprúdovú verejnú komunikáciu, ktorú po skolaudovaní odovzdá do majetku a správy mesta Košice. K vyriešeniu dopravy v centre mesta zase prispeje 1 100 parkovacích miest, ktoré budú k dispozícii pre návštevníkov tejto lokality.

HB Reavis Slovakia je spoločnosť, ktorá na slovenskom realitnom trhu pôsobí od roku 1993. V priebehu minulého roka expandovala do Česka a Maďarska. Medzi jej najvýznamnejšie dokončené stavby patrí nákupné centrum Aupark Bratislava, Business Center I – IV, Apollo Business Center I a II, City Business Center I-II – všetky v hlavnom meste. V investičnom pláne, ktorý len na Slovensku a v Čechách dosahuje poldruha miliardy eur, dominuje multifunkčné Twin City a kancelársky komplex CBC III-V. Po úspešnej realizácii nákupno-zábavného komplexu Aupark v hlavnom meste sa spoločnosť HB Reavis Group rozhodla vybudovať Auparky nielen v ďalších regionálnych mestách Slovenska, ale aj v susednej Českej republike. Aupark bude stáť v Žiline, Košiciach, Trenčíne, Piešťanoch, Ružomberku, Brne, Ostrave, Hradci Králové a v Karvinej.

zdroj: Webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM