Lenka Fedorová Rôzne

Balónová fiesta v Košiciach s programom aj pre najmenších: V ktorých časoch bude obloha najpestrejšia?

Oblohu nad metropolou východu už onedlho zaplnia desiatky balónov. Stane sa tak pri príležitosti 23. ročníka Balónovej fiesty, na ktorej nebude chýbať ani bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Balónová fiesta v Košiciach s programom aj pre najmenších: V ktorých časoch bude obloha najpestrejšia?
Zdroj: TASR

Balónová fiesta má v Košiciach poriadne dlhú históriu. Kým prvý primitívny balón zostrojili bratia Joseph a Etienn Montgolfierovci v roku 1783, v súčasnosti sa využívajú dva typy balónov, a to teplovzdušné a plynové. V plnej kráse sa tak v Košiciach predstavia desiatky balónov. Tento rok pôjde už o 23. ročník podujatia.

Balónová fiesta sa bude konať v Košiciach 8. júna a potrvá až do 11. júna 2016. Štartovať sa bude pri obchodnom dome Aupark pri Námestí osloboditeľov. Lety na balónoch sa budú konať v dvoch intervaloch. Ranné lety začnú už o 6:30 hodine, večerné o 18:30.

V prípade nepriaznivého počasia v predchádzajúcich dňoch si organizátori pripravili náhradný termín, a to 12. jún o 6:30 hodine. Balóny budú obsluhovať piloti nielen zo Slovenska, ale aj Maďarska, Rumunska, Česka a Holandska.

Balónová fiesta bude sprevádzaná bohatým programom. V piatok, 10. júna 2016 od 18:00 hodiny sa môžu návštevníci tešiť na nočné nafukovanie balónov a víťazku posledného ročníka Československej Superstar Emmu Drobnú. Program vyvrcholí v piatok o 22:00 ohňostrojom.

Organizátori nezabudli ani na tých najmenších a pripravili pre nich Divadlo Babadlo, Mášu a medveďa a predstaví sa aj RC Stonožka. Úspech tohtoročnej Balónovej fiesty v Košiciach záleží aj od dobrého počasia, a preto ak ste sa jej rozhodli zúčastniť , nezabudnite sledovať našu predpoveď počasia TU.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM