Jakub Forgács Hokej

Barani vykorčuľovali na košický ľad: Vyrovnané stretnutie rozhodli až samostatné nájazdy

Košičania boli od úvodu strelecky aktívnejší ako ich súper, no prvého gólu sa napriek tomu dočkali práve hostia spod Urpína. Zápas však nakoniec neskončil v riadnom hracom čase, ani v päťminútovom predĺžení a o víťazovi sa rozhodlo až v nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Barani vykorčuľovali na košický ľad: Vyrovnané stretnutie rozhodli až samostatné nájazdy
Zdroj: TASR

Prvú šancu otvoriť skóre mal už v prvej minúte Lapšanský. Z ostrého uhla však nenamieril presne. V 5. minúte sa vo výhodnej pozícii ocitol mladý Černák, no brankár Wiikman jeho príležitosť zmaril. O tri minúty neskôr dvakrát stroskotal na banskobystrickom brankárovi aj Bartoš a v 12. minúte trafil Stupka len bočnú sieť odkrytej bránky hostí. Melicherčík musel prvýkrát zasahovať až počas početnej výhody hostí v 13. minúte. Bystričania ustáli tlak Košíc a v 16. minúte gólovo udreli. Kadurovu strelu Melicherčík vyrazil priamo pred nekrytého Bendíka a ten pohodlne otvoril skóre – 0:1.

V 25. minúte sa po chybe Čížeka dostal k puku Bartoš, pred bránkou hostí ho posunul Jenčíkovi, ktorého pokus zblízka Wiikman zneškodnil. V 30. minúte pripravil Kafka výbornú pozíciu Kytnárovi, no ten nepridal druhý gól „baranov.“ Melicherčík krátko na to uspel aj proti úniku Jaborníka so Zigom, keď zmaril pokus druhého menovaného. Domácim sa nedarilo dostávať sa do výhodných streleckýh pozícii, naopak druhý gól hostí mohol v 33. minúte pridať Hudáček, ale aj jeho šancu Melicherčík zneškodnil. V 38. minúte hrali domáci presilovú hru a nenápadnou, no o to presnejšou strelou ju využil Bartoš – 1:1. Na výraznejšiu streleckú príležitosť sa v tretej tretine čakalo do 51. minúte, v ktorej Wiikmana neprekonali Lapšanský ani Cebák. V 55. minúte sa pred Melicherčíkom ocitol Hudáček, skúsil blafák, no na strane domáceho brankára bolo aj šťastie.

Zápas sa nerozhodného stavu pokračoval v predĺžení. V ňom mal V 63. minúte šancu domáci Češík, ktorý však neuspel ani dorážkou vlastnej strely. Ani päťminútové predĺženie o víťazovi nerozhodlo. Víťazný gól domácich napokon v samostatných nájazdoch zaznamenal Jenčík.

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner HC Košice: „Bolo vidno, že sa stretli dve mužstvá z vrchnej časti tabuľky. Mali sme dobrý vstup do zápasu, ale opäť sme nevyužili príležitosti na strelenie gólu. Na oboch stranách podali dobré výkony brankári. Potvrdili to aj v samostatných nájazdoch, v ktorých sme my boli šťastnejším tímom.“

Miroslav Chudý, tréner HC '05 Banská Bystrica: „Do zápasu sme nastúpili ustráchane. V prvých minútach nás Košičania zatlačili, mali viacero šancí. V druhej časti sme za stavu 1:0 v náš prospech mohli súperovi odskočiť. Žiaľ, nepodarilo sa nám to, hoci sme si v priebehu pár minút vytvorili tri veľké príležitosti. Zápas sme mohli na svoju stranu strhnúť aj v tretej tretine, v ktorej mali príležitosti Hudáček aj Hudec. Prevládajú vo mne zmiešané pocity. Pred zápasom by sme jeden bod brali, no teraz si myslím, že sme dva body stratili.“

HC Košice – HC '05 Banská Bystrica 2:1 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 38. Bartoš (Štrbák, Jánošík), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Jenčík – 16. Bendík (Kadura, Zigo).
  • Rozhodovali: T. Orolin, Kubuš – Rovenský, M. Korba
  • Vylúčení: 3:2 na 2 min
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 3 899 divákov

Foto: ilustračné

V Košiciach sa predstavili hráči HC'05 vo vyrovnanom stretnutí
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM