Tlačové správy

Bardejovské kúpele 5. júna požehnajú pramene a slávnostne otvoria sezónu

Požehnanie prameňov a bohatý kultúrny program budú hlavnými bodmi otvárania hlavnej sezóny v Bardejovských kúpeľoch v piatok 5. júna 2015. Pôjde v poradí už o 18.ročník slávnostného otvárania bardejovskej kúpeľnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Bardejovské kúpele 5. júna požehnajú pramene a slávnostne otvoria sezónu
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravený je program, v ktorom bude koncertovať ABBA SHOW a vrcholom večera bude koncert ZUZANY SMATANOVEJ. V programe vystúpia aj tanečníci Fätty dance a zaspievajú Wandráci a country kapela Weekend. Nebude chýbať vatra ani ohňostroj. Podujatie je výlučne určené obchodným partnerom, zamestnancom a kúpeľným hosťom a uskutoční sa za každého počasia. Hneď na druhý deň, v sobotu 6. júna bude v kúpeľoch otvorený bežecký festival pre celú rodinu na celý deň, všetky s množstvom sprievodných podujatí. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Požehnanie prameňov sa uskutoční už po tretí raz v priestoroch kúpeľnej kolonády za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov – rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej. Začiatok je o 15.00 hod a vstup je voľný.Večerný galaprogram však nebude prístupný pre širokú verejnosť, pretože to neumožňuje kapacita areálu, ktorá je maximálne 900 osôb. Program tak bude len na lístky a dostanú ich obchodní partneri, zástupcovia samosprávy a štátnej správy, zamestnanci a klienti kúpeľov. Verejnosť odškodníme množstvom podujatí, ktoré sme prichystali na leto. Začneme už na druhý deň, v sobotu 6.júna bežeckým festivalom a sprievodnými podujatiami. Očakávame bohatú účasť stoviek návštevníkov na prvom ročníku bežeckého festivalu Bardejov v pohybe. Jeho súčasťou bude v čase od 10.00–14.00 hod. aj súťaž vo varení kotlíkového gulášu – Bardejovský gulášmajster. Potom bude nasledovať súťaž lezúňov (14.00–15.00), firemný štafetový beh (15.00–16.00), ľudový (masový) beh zdravia + Nordic Walking (16.00–18.00) a podujatie vyvrcholí nočným behom Night run série Bin run SPA (20.00–21.00.),“ povedala T. Šatanková.

Organizátori pripravili aj sprievodnú akciu – JARMOK ĽUDOVÝCH REMESIEL s predajom ľudových výrobkov. O kultúrny program sa postará celodenné vystúpenie bardejovských folklórnych súborov. Pripravené sú atrakcie pre deti a detské súťaže, ochutnávka gulášu a stánky s občerstvením a grilovanými špecialitami.

Bardejovské kúpele chystajú aj ďalšie tradičné podujatie – 61. ročník Medzinárodného hudobného leta od 1.7 do 31.8.2015. Náv­števníkov poteší aj 12. ročník Bardejovských Kúpeľných dní od 11. do 12.7.2015. Novinkou bude 1. ročník Hornošarišského vínneho festivalu 15.8.2015, kúpele pripravujú aj pravidelné koncerty klasickej hudby a Alžbetínsky deň 30. augusta 2015 na počesť cisárovnej Sisi. Na 6.9.2015 chystajú už 3. Pivný festival s prehliadkou dychových nástrojov. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov – v júni ruží a ľalií a v auguste gladiol, obrazov, plastík a ďalšie aktivity. Okrem kultúrno-spoločenských akcií je areál Bardejovských kúpeľov každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Tá môže v komplexe Wellness Spa využiť denne bazén v čase 11.00–21.00 h. a saunový svet v čase 13.00–21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitnes, masáže a solárium.

Bardejovské kúpele patria k najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom lôžok k trom najväčším slovenským kúpeľom. Zároveň sa hrdia tým, že patria medzi najstaršie kúpele s najdlhšou tradíciou poskytovania kúpeľných služieb. Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

Viac informácií je na : www.kupele-bj.sk Centrálne rezervačné oddelenie: Tel.: 054/477 4346, 477 2717 E-mail: rezervacie@kupele-bj.skpk@kupele-bj.sk

Bardejovské kúpele 5. júna požehnajú pramene a slávnostne otvoria sezónu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM