Lenka Fedorová Rôzne

Beach Plaza Terasa sa blíži ku koncu: Unikátne zábery z prípravy parádneho projektu! VIDEO

Len pár dní zostáva do konca jedinečného projektu, vďaka ktorému mali Terasania pláž ako na dlani. Viac ako sto ton piesku nevyjde nazmar, organizátori sa šikovne vynašli.

Ilustračný obrázok k článku Beach Plaza Terasa sa blíži ku koncu: Unikátne zábery z prípravy parádneho projektu! VIDEO
Zdroj: D. Béreš/MČ Košice-Západ

Nedávno sme vám priniesli článok o jedinečnom projekte, ktorý vytvorili v mestskej časti Košice-Západ. Projekt fungoval takmer celý júl, a tak ho počas nasledujúceho víkendu čaká veľkolepé vyvrcholenie.

Tradičné leto na Terase

Ako informoval vedúci oddelenia kultúry MČ Košice – Západ Dominik Béreš, po takmer mesiaci sa najväčšia košická mestská časť Západ pomaly, ale isto lúči s mimoriadne odvážnym projektom veľkej pláže uprostred sídliska. Beach Plaza Terasa, ako sa tento rok rozhodli na západe nazvať tradičné Leto na Terase, prilákala malých, veľkých i tých skôr narodených na zaujímavé kultúrne, divadelné, hudobné no najmä športové akcie.

„Práve posledný júlový víkend sľubuje poriadne vyvrcholenie plážovej atmosféry. Už vo štvrtok o 18.00 sa rodinky s deťmi zabavia na rozprávkovej veselohre Dr.Evorubač, piatok sa otvorí nová autorská výstava Martina Nehrebeczkého v Átriu a podvečer sa pred Galériou rozprúdi skutočná zábava,“ uviedol Béreš.

Na Terase aj TOP plážoví volejbalisti východu

„Najprv od 17:00 v podaní country kapely Bonanza a neskôr od 19.00 pravá „Karibik ZumbaNight“ v piesku, ktorá vo forme nočného zumba maratónu potrvá do 22:00 pod vedením viacerých centier a inštruktorov ako Tatiana Vargovčáková a Petra Lacková (Košice), Štefánia Sokolová(Trebišov), Zuzana Šulová(Michalovce) a ďalší,“ priblížil program Béreš.

Cez víkend si na svoje prídu aj milovníci plážového volejbalu, ktorý nepochybne patrí k letu. „Sobota a nedeľa bude v znamení turnaja v plážovom volejbale „Východný pohár – Terasa BeachOpen“, ktorý sľubuje účasť top plážových volejbalistov východného Slovenska. Turnaj je zároveň zaradený do národných majstrovských súťaží série B v tomto atraktívnom letnom športe,“ uviedol Béreš.

Dominik Béreš taktiež prezradil, čo sa stane s viac ako sto tonami piesku pred Obchodným centrom Galéria. „Poputuje do viacerých pieskovísk v detských parkoch, ktoré sa nachádzajú na území MČ Košice – Západ, čím Terasa prispeje k ich čiastočnej revitalizácii,“ prezradil na záver.

Foto: Ilustračné

Majstrovstvá SR v plážovom volejbale - Terasa Beach Open 2016
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM