Tlačové správy

Bežci košického Medzinárodného maratónu mieru môžu pri registrácii podporiť tri charitatívne projekty. Výťažok ostáva na východe Slovenska

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk sa stal súčasťou 93. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa už tradične bude konať začiatkom októbra v Košiciach. Bežci majú tento rok jedinečnú možnosť vydražiť si štartové číslo a zapojiť sa do charitatívneho projektu Bež so srdcom.

Ilustračný obrázok k článku Bežci košického Medzinárodného maratónu mieru môžu pri registrácii podporiť tri charitatívne projekty. Výťažok ostáva na východe Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný maratón mieru už dlhé roky podporuje rôzne charitatívne organizácie, umožňuje bezplatný štart hendikepovaným športovcom i deťom zo sociálne slabších rodín. V roku 2016 prichádzajú organizátori s novým konceptom Bež so srdcom, ktorého súčasťou sa stal aj darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

„Spájanie behu s charitou je trendom na celom svete. Medzinárodný maratón mieru sa dnes zapája omnoho aktívnejšie do pomoci tým, ktorí to potrebujú. Čo si na prístupe organizátorov vážim najviac je, že dávajú bežcom na výber medzi tromi projektmi. Navyše výťažok z aktivity ostáva v regióne,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Vybrané organizácie môžu bežci podporiť nielen kúpou štartového čísla. „Novinkou je, že záujemcovia si môžu už teraz zabezpečiť účasť na svetoznámom maratóne prostredníctvom aukčnej platformy darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, kde si môžu vydražiť jedno z 204 štartových čísel, ktoré sa organizátori projektu rozhodli pre tento účel vyhradiť,“ vysvetlil Kyška.

Na stránke bezsosrdcom.lu­dialudom.sk si každý záujemca môže vybrať disciplínu a zapojením sa do aukcie podporiť niektorú z organizácií­.„Bežci si môžu vybrať, či chcú bežať maratón, ktorý meria 42,195 km alebo si trúfnu na polmaratón. Zvoliť si môžu aj minimaratón v dĺžke 4,2 kilometra. V závislosti od vybranej disciplíny sa odvíja aj výška vyvolávacej ceny aukcie. Ak si bežec chce vydražiť štartové číslo na hlavný maratón, prvé podanie je 39 eur. Vyvolávacia cena minimaratónu je 11 eur. Každá aukcia sa dá vydražiť aj okamžitým získaním, bez prihadzovania,“ objasnila PR manažérka darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru v spolupráci s partnerskou organizáciou Karpatská nadácia vybrali pre projekt Bež so srdcom tri organizácie, ktoré dostanú celý výťažok z benefičných aukcií. Sú to Centrum pomoci Ligy proti rakovine v Košiciach, ktoré sa venuje prevenčným programom, občianske združenie Oáza – nádej pre nový život, ktoré sa snaží o návrat bezdomovcov do normálneho života. Treťou podporovanou organizáciou je nezisková organizácia Novorodenec.sk, ktorá združuje lekárov a sestry, ktorí sa venujú rizikovým novorodencom. Každú z organizácií môžu sympatizanti projektu podporiť aj priamo zaslaním daru cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. Súčasťou portálu sú samostatné platformy, ktoré pomáhajú sprostredkovať dobrovoľnícku prácu (Dobrovolnici­.LudiaLudom.sk), organizovať benefičné aukcie (Aukcie.Ludia­Ludom.sk) v prospech výziev z portálu, či platforma Kamoši z webu (www.kamosizwebu.sk), ktorá vznikla na podporu detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych takmer 475 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Zdroj foto: ĽudiaĽuďom

ĽudiaĽuďom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM