Michal Lendel Správy

Bilancia policajnej akcie? 300 zastavených áut a 244 zistených priestupkov!

Po nedávnych smrteľných autonehodách na cestách nášho kraja prišla na rad prevencia. Policajti museli pristúpiť k nedisciplinovaným vodičom razantnejšie. Z 300 skontrolovaných áut bolo zistených 244 priestupkov!

Ilustračný obrázok k článku Bilancia policajnej akcie? 300 zastavených áut a 244 zistených priestupkov!
Zdroj: TASR

Včera v popoludní policajti vykonali na území Košického kraja osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie rýchlosti jazdy vodičmi a na kontrolu závažných porušení pravidiel cestnej premávky. Osobitnej kontroly sa zúčastnilo 70 policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície. Cieľom akcie bolo ovplyvniť bezpečnosť na cestách a zamedziť tak ďalším stratám na životoch.

Krajský hovorca PZ Alexander Szabó uviedol, „policajti počas štyroch hodín skontrolovali viac ako 300 vozidiel a zistili celkom 244 priestupkov, z tohto počtu riešili 231 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 9 priestupkov a 4 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát.“

Najviac priestupkov riešili za rýchlosť. Rýchlosť prekročilo až 172 vodičov, v 12 prípadoch išlo o technický stav vozidla, v 8 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, po deväť priestupkov zaznamenali za jazdu bez ustanoveného osvetlenia, používanie telefónu počas vedenia vozidla a ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. V troch prípadoch vodiči nesprávne predchádzali a v ďalších troch riešili za nesprávny spôsob jazdy. U dvoch vodičov zistili požitie alkoholických nápojov. Zadržali 15 vodičských preukazov a 3 osvedčenia o evidencii vozidla.

Okrem vodičov motorových vozidiel počas kontroly zistili porušenie predpisov aj u piatich cyklistov a jedného chodca. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM