Alexandra Kolínská Krimi

Bitka stoviek Rómov v osade: Zásah košických policajtov nezostal bez povšimnutia, dostalo sa im ocenenia!

Rómovia sa v osade bili hlava nehlava. Konflikt pritom vznikol roztržou dvoch rodín. Na mieste zasahovali košickí policajti. O ich zákroku sa diskutovalo.

Ilustračný obrázok k článku Bitka stoviek Rómov v osade: Zásah košických policajtov nezostal bez povšimnutia, dostalo sa im ocenenia!
Zdroj: TASR

O hromadnej bitke, do ktorej sa zapojili stovky ľudí sme vás informovali v článku Hromadná bitka v osade: S palicami sa mlátilo až 600 ľudí

Táto vyvolala rekaciu verejnej ochrankine práv Viery Dobovcovej. Ako ďalej uviedol ombudsmankin poradca pre médiá a komunikáciu Ján Glovičko, Dubovcová poslala prezidentovi PZ SR Tiborovi Gašparovi list. Vyzdvihla v ňom profesionálny zásah všetkých zložiek, ktoré sa podieľali na akcii. „Z informácií, ktoré sa ku mne dostali nielen z médií, ale aj priamo od obyvateľov Moldavy nad Bodvou, vyplýva, že policajti postupovali veľmi profesionálne a účinne pri riešení tejto konfliktnej situácie,“ vysvetlila Dubovcová.

Zároveň dodala, že je rada, že aj napriek udalostiam spred roka, pri ktorých došlo k vážnym porušeniam a zásahom do základných práv a slobôd obyvateľov mestskej časti Budulovská zo strany polície, prebehla tentoraz akcia bez pochybností, čo ocenili aj miestni obyvatelia, napísala v liste. Ombudsmanka tiež policajného prezidenta požiadala, aby ju informoval o prijatí opatrení spred roka.

„Zároveň by som privítala od vás informáciu, ako sa vám podarilo realizovať navrhované opatrenia, ktoré som vám adresovala spolu s oznámením o výsledkoch vybavenia podnetu. Predmetom opatrení boli kamerové systémy na policajných oddeleniach pri predvádzaní ľudí a zabezpečovanie videozáznamov z policajných akcií,“ uviedla ďalej v liste verejná ochrankyňa práv.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM