Michal Lendel Správy

Bločková lotéria: Na manželov sa usmialo veľké šťastie, tešia sa z novučičkého auta

V Ploskom dnes odovzdali auto víťazovi Druhej šance v Národnej bločkovej lotérii. Šťastie sa tentoraz usmialo na rodinku z obce Janovík v okrese Košice okolie. Prvú výhru v živote im priniesol nákup krmiva pre zajace.

Ilustračný obrázok k článku Bločková lotéria: Na manželov sa usmialo veľké šťastie, tešia sa z novučičkého auta
Zdroj: TASR

Osobný automobil Kia Cee'd dnes prvýkrát odovzdali výhercovi v rámci hry Druhá šanca v Národnej bločkovej lotérii. Výherkyňou sa stala Denisa Harčárová z obce Janovík v okrese Košice okolie. Auto jej a jej manželovi Pavlovi odovzdal v obci Ploské v rovnakom okrese generálny riaditeľ národnej lotériovej spoločnosti Tipos, a. s, Ladislav Kriška.

Šťastná rodinka vyhrala auto…

Celkovo dnes vyžrebovali osem výhercov automobilov v Druhej šanci bločkovej lotérie. Žrebovalo sa zo zaregistrovaných bločkov z vopred vyžrebovaných daňových kódov pokladnice (DKP), po jednom za každý samosprávny kraj.

V Košickom kraji vyžrebovali DKP predajne kŕmnych zmesí v Ploskom. Celkovo z tejto predajne bolo registrovaných do Druhej šance deväť bločkov od ôsmich ľudí. Na výsledok žrebovania o 9:00 hodine čakali pred miestnym obecným úradom možní výhercovia. Šťastie napokon padlo na mladý manželský pár. Výhercom blahoželal aj starosta Ploského František Petro.

„Sme šťastní, prvýkrát v živote sme niečo vyhrali. Kupovala som krmivo pre zajace, ani som to veľmi nechcela zaregistrovať, lebo som si hovorila, že sú ľudia, ktorí by to potrebovali omnoho viac, ale teta mi doma povedala, nech to len zaregistrujem, tak som to skúsila,“ povedala pre novinárov Denisa Harčárová.

Auto pred výhrou manželia nemali, do Ploského prišli na požičanom. „Výhru určite využijeme, máme dve deti,“ doplnil manžel Pavel Harčár.

Žrebovanie druhej šane…

Druhá šanca sa žrebuje každých 28 dní, spravidla v pondelok a zúčastňujú sa jej všetky bločky zhodné s jedným z ôsmich vopred vyžrebovaných DKP. Každé DKP pritom zodpovedajú pokladni v jednom z ôsmich vyšších územných celkov SR. Výška výhry v Druhej šanci je vecná alebo peňažná v hodnote 10 000 eur.

Šéfa Tiposu teší, že lotéria sa stala medzi ľuďmi populárnou. Ako ukazuje príklad z Ploského, šancu majú nielen nakupujúci vo veľkých prevádzkach, ale aj v malých predajniach. „Žrebuje sa pokladňa, to znamená DKP konkrétnej prevádzky, následne zo všetkých bločkov, ktoré boli vydané a zaregistrované, sa žrebuje konkrétny výherca vecnej ceny hry Druhá šanca,“ uviedol Kriška.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM