Silvia Karasová Správy

Súťaž školákov: Svoje vedomosti si zmerajú v botanickej záhrade

Košická Botanická záhrada pripavila pre žiakov základných škôl hravý motivačný program, ktorý bude súčasťou štvrtého ročníka Botanikiády.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž školákov: Svoje vedomosti si zmerajú v botanickej záhrade
Zdroj: TASR

Cieľom netradičného programu v botanickej záhrade je priblížiť žiakom hravou a príťažlivou formou biológiu a botaniku a to všetko pod heslom: „Staráme sa o prírodu, príroda sa stará o nás“.

Botanikiáda má dve kolá. V prvom kole sa s otázkami z biológie popasovali žiaci prostredníctvom online testov, najúspešnejších 210 postúpilo do kola druhého.

V areáli botanickej záhrady je tak rozložených šesť stanovíšť, pareniská, okolie bazéna aj expozičný skleník. Žiaci si tu tak môžu vyskúšať svoje praktické aj teoretické znalosti z botaniky, napríklad sadením rastliniek, ktoré si po skončení akcie môžu odviesť domov.

Toto podujatie v botanickej záhrade sa snaží už štvrtý rok aj takouto veselou formou zvýšiť záujem detí o prírodu, rastliny a samotnú botaniku. Projekt sa s podporou ministerstva školstva začal ešte v roku 2010, a pre veľký úspech sa z neho stáva už každoročná tradíciam napriek faktu, že tohto roku je prvýkrát realizovaný z vlastných zdrojov UPJŠ a za pomoci partnerov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM