Lenka Fedorová Správy

Bude vám behať mráz po chrbte: Na košickom jazere bude v akcii vyše 200 otužilcov

Akcia, aká veru dokáže pritiahnuť pohľady. Taká sa chystá na košickom jazere. Práve tam sa totiž stretne približne 250 otužilcov.

Ilustračný obrázok k článku Bude vám behať mráz po chrbte: Na košickom jazere bude v akcii vyše 200 otužilcov
Zdroj: TASR

Kým mnohí z nás ešte na leto ani nepomysleli, iných už o pár dní čaká parádna kúpacia akcia. Reč je o skupine otužilcov, ktorí si hovoria Košické tulene.

Otužilci z rôznych kútov

17. marec bude na košickom jazere patriť nadšencom zimného kúpania. Približne 250 otužilcov sa stretne pri príležitosti Vlll. ročníka zimného plávania v časti Chatová osada.

Ako informuje mestská časť, na podujatí sa očakáva účasť otužilcov nielen z východného Slovenska, ale aj zo Žiliny, Prievidze, Ružomberka, Nitry, Bratislavy, Banskej Bystrice a Poľska.

Akcia odštartuje o 12:30 hod., účastníci budú v jazere plávať od 14:00 do 14:45. Po 15:00 bude priestor pre občerstvenie, tombolu a voľnú zábavu.

Niečo o Košických tuleňoch

Klub otužilcov Košické tulene je dobrovoľné zoskupenie priaznivcov zimného plávania a otužovania, ktoré funguje od roku 2000 a postupne sa rozrastajú jeho rady a povedomie ohľadne otužovania ako súčasť zdravého životného štýlu.

V súčasnosti má klub vyše 70 aktívnych otužilcov rôznych profesií, študentov, dôchodcov, rôznych vekových kategórií a aj nežnejšieho pohlavia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM