Lenka Fedorová Správy Samospráva

Búranie na Luníku IX pokračuje: Padne ďalšia bytovka!

Stav bytoviek na košickom sídlisku Luník IX je už dlhodobo nevyhovujúci. Mesto tak v rozpočte vyčlenilo na asanáciu ďalšieho bytového domu nemalú čiastku.

Ilustračný obrázok k článku Búranie na Luníku IX pokračuje: Padne ďalšia bytovka!
Zdroj: TASR

Neslávne známe košické sídlisko Luník IX opäť zmení svoju tvár. Plánované asanačné práce potvrdil košický magistrát v programovom rozpočte, v ktorom na búranie bytoviek vyčlenil poriadnu čiastku.

„Ide o financovanie asanačných prác vybraného bytového domu na Luníku IX s veľmi vážnym poškodením technického stavu (Hrebendova ul.) vo výške 120 000 €,“ informuje mesto v programovom rozpočte.

Na Hrebendovej ulici došlo naposledy k zbúraniu bytovky v novembri 2015 v bloku 18–20, o čo sa postarala košická firma za 109 000 €. Rok predtým došlo k zbúraniu bytového domu na Hrebendovej 36–38.

Za 8 rokov sa tak na neslávnom sídlisku zbúralo už 7 bytoviek.

Okrem bytovky na Luníku IX ráta košický magistrát aj s asanáciou nefunkčného podzemného vodojemu, ktorý slúži na akumuláciu úžitkovej vody z bane Bankov vo výške 100 000 €. Ten je dlhodobo nefunkčný a ohrozuje život a zdravie osôb. Ide o lokalitu nad Borovicovým hájom v dotyku s turistickým chodníkom a trasou pre cyklistov.

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM