Alexandra Kolínská Hokej

Burcovač košického kotla prehovoril: Dúfame, že vonku budú len dva zápasy :)

Už o pár hodín vypukne finále play off hokejovej extraligy. Sily si zmerá úradujúci majster HC Košice, ktorý po prvýkrát vyzve baranov z Banskej Bystrice. Pozrite, o čom všetkom nám porozprával predseda košického fanclubu.

Ilustračný obrázok k článku Burcovač košického kotla prehovoril: Dúfame, že vonku budú len dva zápasy :)
Zdroj: TASR

Finále Tipsport Extraligy je tu a HC Košice si po prvýkrát zmerajú sily s Banskou Bystricou. Pre oceliarov je to už ôsme finále play off v rade, ktoré odštartuje dvomi domácimi zápasmi v Steel Aréne. Ako hodnotí príchod tvrdého boja predseda košického fanclubu Miroslav Filčák a čo všetko ich čaká?

Plány pre domáce zápasy

Pred rokom sa počas finále rozdávali divákom vlajočky, ktoré tak zlepšili atmosféru pri tvrdých bojoch proti Nitre. „To bolo v spolupráci s klubom. Keby klub opäť prišiel s takýmto niečím, radi im pomôžeme, to nie je problém. Čo sa týka fanclubu, tak klasicky budeme mať transparenty. Povzbudzovacích pokrikov sa stále držíme tých istých – osvedčených,“ uviedol predseda fanclubu.

Čo sa týka výjazdov, tak podľa jeho slov bude košický fanclub na každom prípadnom zápase vonku. „Dúfame, že budú len dva :) Na prvý zápas odchádzame v nedeľu o 11:00 od Steel Arény,“ prezradil.

Pre Košice je finále povinnosť

Na otázku, ako prežíva úspech oceliarov, nám burcovač košického kotla odpovedal: „Tak ja som určite rád, že sme ôsmy krát v rade. Myslím si, že pre Košice je to povinnosť. Prežívam to klasicky normálne. Teším sa, ale určite to nie je taká eufória, ako zažívajú v Bystrici, alebo napríklad v Nitre minulý rok. Ja už som finálových zápasov prežil pár, nielen tých osem v rade, ale aj za VSŽ.“

Ako vidí súpera a oslavy po finále

„Pri všetkej úcte, proti Bystrici pôjdu určite 4:1, maximálne 4:2 :) Únava po zápasoch s Nitrou sa prejaví určite. Čo som videl, už ledva ťahali nohy, tak Nitra, ako aj Bystrica. Nitra už skôr vedela tie presilovky hrať a Bystrici nejdú tie presilovky. Oni sa budú skôr spoliehať na ten ich silový hokej, čo nás môže trošku pribrzdiť, ale hlavne sa to ukáže po prvých dvoch domácich zápasoch,“ zhodnotil šance súpera z Bystrice.

Po veľkom úspechu nesmie chýbať ani poriadna oslava. Fanclub košických hokejistov sa pripravuje na oslavu aj so samotnými hokejistami. „My máme každoročne, či vyhráme, alebo nie, posedenie fanclubu s hráčmi. Ak vyhráme, hráči donesú pohár, pofotíme sa s nimi, navečeriame sa… Taká bežná oslava,“ dodal predseda fanclubu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM