Správy

Bývalý viceprimátor Košíc Eugen Čuňo peňažný trest spláca pravidelne

Odsúdený Eugen Čuňo pravidelne spláca svoj peňažný trest vo výške 10.000 eur, na ktorý ho odsúdil koncom januára senát Najvyššieho súdu SR v korupčnej kauze.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý viceprimátor Košíc Eugen Čuňo peňažný trest spláca pravidelne
Zdroj: TASR

„Do dnešného dňa uhradil päť splátok, každú vo výške 1000 eur,“ informovala Kancelária predsedu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS).

Čuňo a spoluodsúdený Ladislav Pirovits požiadali koncom marca ŠTS o povolenie splátok. Okrem peňažného trestu Čuňa NS SR koncom januára podmienečne odsúdil na osem mesiacov.

Na rovnaké tresty ako Čuňo, NS SR v dlhoročnej kauze definitívne odsúdil 24. januára aj dvoch ďalších spoluobžalovaných – Pirovitsa a Viktora Kašpera.

Pýtali províziu

Obžaloba v tejto veci bola podaná ešte v roku 2005, teda na súdoch, prokuratúre a polícii sa ťahala približne 14 rokov. Vo veci štyrikrát neprávoplatne rozhodol ŠTS a NS SR prípad trikrát vrátil na opätovné prejednanie.

Čuňo podľa obžaloby na jeseň 2002 spolu s Kašperom a Pirovitsom požadoval od štatutára jednej spoločnosti státisícový úplatok. Firma sa v tom čase stala hlavným dodávateľom výstavby nájomných bytov na košickom sídlisku Dargovských hrdinov.

Mesto potrebovalo na výstavbu bytov financie zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Obžalovaní údajne prisľúbili štatutárovi spoločnosti dotácie v celkovej výške viac ako šesť miliónov eur. Podmienkou však mala byť desaťpercentná provízia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM