Andrea Mesarčíková Rôzne

Červené nosy pripravia v DFN cirkusové predstavenie

Cirkus Paciento strávi štyri dni na oddelení detskej neurológie Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach.

„Veríme, že čarovné formulky budú po Bratislave a Banskej bystrici dlho fungovať aj v Košiciach,“ uviedla Zuzana Kostovčíková, projektová manažérka občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors, ktoré Cirkus Paciento zorganizovalo.
Spresnila, že od 18. do 21. októbra strávia doktor Citrón a asistent Blška štyri dni na oddelení detskej neurológie. „Počas nich odovzdajú malým pacientom, ale i ich rodičom, súrodencom, personálu nemalé zručnosti z oblasti kúzlenia, žonglovania a používania najrozličnejších rekvizít. Deti samotné sa zapoja do vytvárania dobrej nálady a šírenia pozitívnej energie a smiechu na oddelení, stanú sa spolupracovníkmi zdravotných klaunov doktora Citróna a asistenta Blšku,“ dodala Kostovčíková.
Nemocničné izby sa akoby mihnutím čarovného prútika už dnes zmenia na skúšobňu či skôr maringotku plnú smiechu, radosti a očakávania.
Celý program vyvrcholí 21. októbra o 14.00 h predstavením pod cirkusovým šapito pre publikum z radov rodičov, zdravotníckeho personálu a ostatných detí. Chorí chlapci a dievčatá sa aspoň na okamih premenia na pomocníkov zdravotných klaunov a budú mať možnosť sami pozitívne pôsobiť nielen na svoju psychiku, ale aj na psychiku druhých. Deti a ich rodičia vystúpia náležite pripravení a vyzbrojení potrebnými rekvizitami a kostýmami.
„Cieľom projektu Cirkus Paciento je vzbudiť u dlhodobo chorých malých pacientov záujem o život, lebo ak má pacient záujem o čokoľvek, znamená to, že má chuť žiť. Záujem o život je dôležitou súčasťou liečebného procesu,“ konštatoval umelecký riaditeľ občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors Gary Edwards.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM