Lenka Fedorová Správy

Cesta na Gajdovku je v dezolátnom stave: Čo bráni mestu v oprave?

Príjazdová cesta k prameňu Gajdovka je dlhodobo v nepriaznivom stave. Mesto vyjadrilo jasné stanovisko.

Ilustračný obrázok k článku Cesta na Gajdovku je v dezolátnom stave: Čo bráni mestu v oprave?
Zdroj: Dnes24.sk

Prameň Gajdovka leží v jednej z najväčších oddychových zón Košíc. Okolie prameňa je ideálnym miestom relaxu a načerpania nových síl, avšak dostať sa k nemu už také príjemné nie je. Cesta na Gajdovku je dlhodobo v zlom stave.

Vzhľadom na nepriaznivý stav príjazdovej cesty od ťahanovského mosta k areálu Anička, košickí poslanci viackrát interpelovali primátora mesta Richarda Rašiho. Poslanec Miloš Ihnát podal na ostatnom zastupiteľstve opakovanú interpeláciu, mesto však podľa vyjadrenia nemôže investovať do cudzieho majetku.

„Z dostupnej judikatúry a výkladov sme dospeli k záveru, že opustiť vec môže iba známy vlastník. Musí ísť o jednostranný prejav vôle vlastníka. Komunikovali sme aj s okresným úradom, pričom okresný úrad, pokiaľ nemá preukázané podmienky na prechod vlastníckeho práva dotknutej cesty na mesto Košice, nepovažuje sa za vlastníka nehnuteľnosti ani nebude vykonávať úkony, ktoré vedú k nadobudnutiu vlastníctva štátom ako opustenej veci,“ uvádza sa v odpovedi.

Podľa primátora sa listiny súvisiace s vlastníctvom cesty nenachádzajú ani v Archíve mesta Košice ani v archíve Ministerstva vnútra SR a nebol zistený právny titul pre nadobudnutie vlastníctva stavby „cesta na Gajdovku“ do vlastníctva mesta Košice.

Z uvedeného tak vyplýva, že mesto cestu nevlastní, a tak sa do opravy pustiť nemôže. Oprava príjazdovej cesty je tak, zdá sa, v nedohľadne.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM