Peter Simon Správy

Cestári sú na horských priechodoch pripravení na mráz: Sypali už aj v našom okolí!

Na vyššie položených cestách II. a III. triedy v Košickom kraji sú cestári pripravení aj na zimné podmienky. Na tie upozorňuje aj v našej lokalite Slovenský hydrometeorologický ústav!

Ilustračný obrázok k článku Cestári sú na horských priechodoch pripravení na mráz: Sypali už aj v našom okolí!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na vyššie položených cestách II. a III. triedy v Košickom kraji sú cestári pripravení aj na zimné podmienky. Informovala o tom dnes hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobriková.

Správa ciest KSK má zabezpečenú stálu pohotovosť aj po oficiálnom ukončení zimného obdobia. „Momentálne sledujeme vývoj počasia a v prípade potreby máme k dispozícii sypače, ktoré budú vyslané na posyp ciest. Výkony predpokladáme vo večerných hodinách na vyššie položených úsekoch ciest, ako je Dobšinský kopec a horské priechody Grajnár a Súľová,“ uviedol riaditeľ Správy ciest KSK Zoltán Bartoš.

Na cestách II/533 a II/535 bol potrebný posyp už aj počas uplynulého víkendu z nedele (24.4.) na pondelok. „Konkrétne práve na horskom priechode Grajnár a v oblasti obce Mlynky sme robili posyp chemickým aj zmiešaným materiálom na viac ako 40 kilometroch ciest,“ dodal Bartoš.

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom na väčšine územia Slovenska. Vydal preto výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od dnešnej 22:00 hod. do štvrtkovej (28.4.) 8:00 hod. hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM