Michal Lendel Krimi

Cestujúci aj vodič zažili dramatické chvíle: Na košickom sídlisku začala horieť električka!

Na Sídlisku nad jazerom horela električka. Podľa hasičov na voze zlyhalo trolejové vedenie, ktoré potom spadlo na dopravný prostriedok. Požiar zasiahol kabínu vodiča a elektrické vedenie, pričom odhadovaná škoda je 15 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci aj vodič zažili dramatické chvíle: Na košickom sídlisku začala horieť električka!
Zdroj: TASR

Včera krátko po 16:30 hodine zaznamenali košickí hasiči hlásenie o požiari električky. „Hlásenie prišlo od Dopravného podniku mesta Košice s tým, že na električke zlyhalo trolejové vedenie, ktoré potom spadlo na voz,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach.

Horela kabína vodiča a elektrické vedenie

Na miesto na končenej zastávke električiek na Sídlisku nad jazerom sa presunuli dve hasičské vozidlá s ôsmimi hasičmi, ktorí zistili, že horí kabína vodiča a elektrické vedenie. „Vodiča na požiar mali upozorniť cestujúci,“ doplnil operačný dôstojník, ktorý zároveň povedal, že miesto požiaru bolo silne zadymené a hasiči ho zlikvidovali okolo 17:40 za pomoci vysokotlakové­ho prúdu.

„Odhadovaná škoda je 15 000 eur, uchránené hodnoty boli zatiaľ vyčíslené na 50 000 eur,“ doplnil dôstojník operačného strediska HaZZ. K poraneniu osôb nedošlo.

Dopravná komplikácia

Celá udalosť enormne skomplikovala dopravnú situáciu. Cestujúci , ktorý smerovali na Sídlisko nad jazerom alebo z neho, museli prestupovať na autobusy. „Električková doprava bola presmerovaná od mostu VSS do Barce. V úseku most VSS – obratisko Važec premávala náhradná autobusová doprava,“ uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Michaela Karaffová. Doprava bola obnovená v plnom rozsahu približne po osemnástej hodine.

Podľa slov hovorkyne prešlo toto 25-ročné vozidlo štandardnou prehliadkou tak, ako aj každé jedno vozidlo DPMK. Naposledy musel riešiť košický dopravný podnik obdobnú situáciu v roku 2004.

Košice 24/ TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM