Lukáš Zavacký Správy

Cestujúci MHD musia počítať s obmedzeniami: Na týchto úsekoch bude rekonštrukcia električkových tratí!

Po približne roku budú práce na električkových tratiach pokračovať. Cestujúci verejnou dopravou tak musia očakávať určité obmedzenia na niektorých úsekoch.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci MHD musia počítať s obmedzeniami: Na týchto úsekoch bude rekonštrukcia električkových tratí!
Zdroj: TASR

Projekt sa bude z 95 % financovať z prostriedkov Operačného programu integrovanej infraštruktúry. Zvyšok z vlastných zdrojov mesta. Konkrétne ktorých lokalít metropoly východu sa modernizácia dotkne?

„Celkovo sa bude rekonštruovať 8 ucelených častí, napríklad aj Štúrova, Moldavská, Trieda SNP, Zimná, B. Nemcovej alebo križovatka VSS,“ uviedla hovorkyňa Košíc, Linda Šnajdárová.

„Stavebné práce budú zahŕňať kompletnú výmenu električkového zvršku i spodku, trakčného vedenia, ako aj ochranu inžinierskych sietí, ktoré tieto trate križujú, a nové meniarne,“ povedala hovorkyňa ďalej a zároveň zdôraznila, že obmedzenia budú menej rozsiahle v porovnaní s minulým rokom.

Schvaľovať ich bude s výlukami a obchádzkovými trasami zhotoviteľ. V spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice a dopravnou políciou. Renovácia sa začne v auguste, prípadne v septembri 2016 a skončí sa presne o 2 roky.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM