Alexandra Kolínská Správy

Cestujúci sa môžu tešiť: Nová čakáreň na hlavnej stanici je sprístupnená, FOTO!

Cestujúci majú opäť dôvod na radosť. Do príchodu svojho vlaku môžu na hlavnej stanici v Košiciach využívať novú čakáreň, ktorá je sprístupnená od septembra.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa môžu tešiť: Nová čakáreň na hlavnej stanici je sprístupnená, FOTO!
Zdroj: Dnes24.sk

„Cestujúci v železničnej stanici Košice môžu od 1. septembra využívať novú čakáreň. Vytvorená bola počas pretrvávajúcej revitalizácie prijímacej budovy a nachádza sa na 1. poschodí vedľa doplatkovej pokladne. Otvorená je denne, v čase od 6.00 do 22.30 hod,“ uviedla hovorkyňa slovenských železníc Martina Pavliková.

Čakáreň je vyznačená okrem modrého piktogramu aj názvom v slovenskom, anglickom, nemeckom, maďarskom aj poľskom jazyku. V nej sa môžu zdržiavať len cestujúci s platnými cestovnými lístkami. K dispozícii majú 8 kovových lavičiek so sektorovým sedením, ktoré ponúkajú celkovo 28 miest na sedenie.

V čakárni sa nachádza aj umývadlo s pitnou vodou. O príchodoch a odchodoch vlakov sú cestujúci vyrozumievaní staničným rozhlasom a zobrazovacou tabuľou vizuálneho informačného systému.

V čakárni nie je povolené spanie, taktiež do nej majú zakázaný vstup aj podnapité osoby a osoby, ktoré sú zjavne pod vplyvom omamných látok. Do čakárne nemôžu vstúpiť ani osoby zapáchajúce, alebo so znečisteným odevom, inak budú vykázaní príslušníkmi Policajného zboru SR, alebo zamestnancami stanice.

„Cestujúci sa musí správať tak, aby nevyrušoval a neobťažoval ostatných cestujúcich, neznečisťoval priestory a nepoškodzoval inventár čakárne. Podobne ako v prijímacej hale, aj v čakárni platí zákaz fajčenia,“ informovala Pavlíková.

„Čakáreň pre cestujúcich je uzavretá v čase od 22.30 hod. do 6.00 hod., ako aj počas upratovania zamestnancami upratovacieho servisu alebo pri údržbe zariadení, vykonávanými zamestnancami ŽSR,“ povedala.

Ako ďalej uviedla, ŽSR vyvinú maximálne úsilie, aby napriek prítomnosti neprispôsobivých občanov udržali v čakárni železničnej stanice Košice poriadok a poskytli cestujúcim kultúrnejšie prostredie pri ich čakaní na vlakový spoj. „Zároveň apelujeme na aktívny prístup cestujúcich, aby v prípade pobytu neprispôsobivých občanov v priestoroch čakárne vyrozumeli príslušníkov Policajného zboru SR alebo zamestnancov stanice, ktorí okamžite vykonajú nápravu,“ dodala.

Foto: ŽSR

FOTO: Na hlavnej stanici v Košiciach sprístupnili ŽSR novú čakáreň!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM