Zuzana Vajayová Krimi

Cez víkend v Košiciach vykrádali autá, okradli aj cudzincov

Uplynulý víkend došlo v Košiciach v štyroch prípadoch k vykradnutiu áut. Páchatelia sú zatiaľ neznámi, medzi okradnutými majiteľmi áut sa ocitli aj cudzinci - muži z Nórska a z Holandska.

TASR o tom dnes informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V sobotu (30. júla) lúpil neznámy páchateľ na parkovisku na Rooseveltovej ulici v karavane zn. Mercedes Hymer, z ktorého si odniesol notebook, externý pevný disk a osobné doklady. Škoda, ktorá vznikla mužovi z Holandska, sa vyšplhala na 1990 eur.

V nedeľu došlo k trom vlámačkám – na Alejovej ulici, v mestskej časti Kavečany a na Baštovej ulici. Škodu 800 eur spôsobil dosiaľ nezistený vinník na Baštovej v aute zn. Dacia Daster. Z neho ukradol GPS zariadenie, notebook, externý pevný disk, dve kabelky s osobnými dokladmi, peňaženku a zväzok kľúčov.

Z auta Ford Sierra na Alejovej zmizlo zariadenie, mobilný telefón, peňaženka s osobnými dokladmi a hotovosť 200 eur, škoda predstavuje spolu 750 eur. V Kavečanoch prišiel majiteľ auta – muž z Nórska z auta VW Caravelle o ruksak s objektívom a taškou s osobnými dokladmi v hodnote 450 eur.

Polícia upozorňuje vodičov, aby si v autách nenechávali cenné veci. Ak dôjde ku krádeži, do auta netreba sadať a zisťovať škody, okamžite treba zavolať políciu.

„Ak budete pred príchodom polície zisťovať, čo vám zmizlo alebo si do auta sadnete a odídete s ním na iné miesto, zničíte stopy,“ upozorňuje vodičov Mésarová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM