Tlačové správy

Chvíle, keď život chutí najlepšie

Život je voda. Alebo čaj, káva či ovocná šťava. Čomu dávate prednosť vy? Voňavá káva, horúci čaj či výživný ovocný koktail plný vitamínov? Jeseň priam láka na posedenie s chutným nápojom v ruke, keď za oknom šumí dážď a sychravosť nakukuje spoza okien.

Ilustračný obrázok k článku Chvíle, keď život chutí najlepšie
Zdroj: Dnes24.sk

Každý z nás má právo na chvíľku pre seba. Alebo na dôvernú chvíľku s najbližšími a šálkou osviežujúceho nápoja.

Káva stále inak

Káva nie je iba životabudič, ktorý do seba nalejeme. Dobrá a chutná káva je hlavne príležitosť k tomu, zastaviť sa na chvíľku v dnešnom zhone a dopriať si čas pre seba. Káva kofeínom osviežuje myseľ a chuťovými a vonnými zložkami pôsobí občerstvujúcou na celý organizmus. Temer každý z nás má svoju obľúbenú kávičku. Niekto si chce vychutnať intenzívnu chuť malinkého ristretta, iný má rád capuccino s napeneným mliekom. Na ráno dobre padne väčšie cafélungo, na čas stretnutia s priateľmi príde vhod klasické espresso. Ako sa však stať kávovým špecialistom – baristom?

Špičkovú kávu si už nemusíme vychutnávať iba v dobrých kaviarňach.Pri­praviť si ju môžeme aj vo vlastnej réžii vďaka plnoautomatickému kávovaru Saeco Gran Baristo HD8965, prístroju, ktorý je na úrovni tých najprofesionál­nejších kaviarenských strojov. Keramický mlynček zomelie presnú dávku kávy, správny tlak preženie paru ideálnej teploty do vašej šálky, kde sa premení na spenenú a voňavú kávu. Keramický mlynček zaistí, aby sa kávové zrná pri mletí nespálili a jeho tichý chod nevyruší ani v kolíske spiace dieťa. Súčasťou kávovaru je karafa na mlieko. Prístroj má integrované funkcie, ktoré mlieko správne napenia v množstve, ktoré si prajete. Kávovar ponúka až 16 režimov na prípravu rôznych druhov káv v jednej či dvoch dávkach. Zároveň ponúka aj ďalšiu exkluzívnu novinku vo svete kávovarov – vymeniteľný zásobník. Chcete na ráno kávu intenzívnejšiu napríklad z Kolumbie? A popoludní zasa zmes jemnej chuti hoci z Kene? Jednoducho vyberiete jeden zásobník s jedným druhom kávy a vložíte druhý s iným druhom. Mimochodom, Saeco ponúka aj vlastné zmesi tých najkvalitnejších káv.

Výsledok práce tohto unikátneho kávovaru vás ohúri svojou intenzívnou chuťou a správnou teplotou, vďaka ktorej dostanete vašu obľúbenú kávu tak, ako by vám ju pripravil špičkový odborník v najlepšej talianskej kaviarničke s výhľadom na romantické uličky.

Čajová rozprávka

Vedeli ste, že zelený čaj potrebuje na zaliatie inú teplotu, ako čaj čierny? A viete ako sa pripravuje ruský či turecký čaj? Veru, nie je to o tom, ako zaliať vrecúško. Čajový nadšenec pozná presné pravidlá prípravy svojho obľúbeného nápoja. Inteligentná varná kanvica Philips HD9326 je však stvorená pre tých, ktorí pravidlá správneho varenia čaju dodržiavajú. Okrem funkcií bežných varných kanvíc – teda uvedenia vody do bodu varu, pri ktorom sa bežná kanvica vypne, vie inteligentná kanvica udržiavať teplotu vody na požadovanej úrovni (80°C, 90°C, 95°C a 100°C). Napríklad pri ruskom a tureckom čaji si sparíte v čajníku požadované množstvo čaju vriacou vodou, necháte ho vylúhovať a následne po 5 – 8 minútach silný extrakt nalievate do šálok a riedite vodou už nie vriacou, ale teplou 90°C. Zelený a jazmínový čaj stačí zaliať vodou, ktorá zovrela, ale jej teplota klesla na 80°C. Inak sa zelený čaj prehreje a uvoľní príliš veľa horkosti.Nuž, mať po ruke ideálne teplú vodu môžete mať s touto varnou kanvicou Philips HD9326 stále. Je mimoriadnym kuchynským pomocníkom, pre tých, ktorí vedia v čaji odhaľovať jemné odtiene chutí.

Odšťaviť, vychutnať a umyť

Jeseň je aj obdobím bohatým na plody. Najprv z našich záhrad prichádzajú jablká, hrušky, mrkva, cvikla, hrozno, melóny, ale pridávajú sa aj práve sezónne plody z juhu – pomaranče, grapefruity, kivi. Premeniť vitamíny na chutnú šťavu? Isto, prvé čo vás napadne je, že všetko je chutné, ale to následné umývanie… Práve preto je tu odšťavovač Philips HR1871 s unikátnou funkciou rýchleho čistenia QuickClean. Ako to funguje? Prosto si odšťavíte svoje ovocie, či zeleninu a do odšťavovača nalejete vodu a zapnete. Po necelej minúte je odšťavovač zbavený nečistôt. Vysypete odpad a jednotlivé súčiastky len opláchnete alebo dáte do umývačky riadu. Inovatívne nerezové sitko s mimoriadne hladkým povrchom ovocie dokonale odšťaví, avšak vďaka povrchu sa na ňom nezachytí prakticky žiadna nečistota. Celý odšťavovač má skvelé jednoduché intuitívne ovládanie, vďaka ktorému ho rýchlo poskladáte. Vašou úlohou zostane len si vychutnávať plnú dávku vitamínov v obľúbenom kokteily.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy

Chvíle, keď život chutí najlepšie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM