Lenka Fedorová Rôzne

Chystáte sa do košickej zoo? V týchto hodinách môžete zažiť komentované kŕmenie a nielen to!

Prechádzka zoologickou záhradou nemusí byť vždy jednotvárna. Prekvapiť vás môže viacero viacero vychytávok, ktoré vám spríjemnia deň. Príkladom toho, je košická zoologická záhrada.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do košickej zoo? V týchto hodinách môžete zažiť komentované kŕmenie a nielen to!
Zdroj: TASR

Ako sme vás nedávno informovali, košická zoologická záhrada sa teší veľkému počtu nových prírastkov do jej zoo rodinky. Letná sezóna sa začala, a tak vám prechádzka v obklopení nádherných zvierat padne určite vhod.

Pracovníci zoo však nie sú veľmi nadšení tým, že návštevníci zvieratá často kŕmia jedlom, ktoré zvieratám viac uškodí ako pomôže. Okrem špeciálnych balíčkov, ktorými ich môžu kŕmiť si zoo pripravila aj komentované kŕmenie.

Zoo priniesla návštevníkom jedinečný zážitok, počas ktorého môžu zažiť komentované kŕmenie viacerých druhov zvierat. V časoch od 10:30 do 13:30 prebieha kŕmenie tučniakov jednopásych, od 11:00 do 14:00 tuleňov obyčajných, o 11:30 málp hnedých a o 12:00 komentované kŕmenie surikát vlnkavých.

To však nie je všetko, čo vás môže v zoologickej zaujať. V časoch o 10:00, 12:00 a 15:00 prezentujú návštevníkom svoje vystúpenie sokoliari a počas víkendov čaká návštevníkov o 13:00 hodine medový strom medveďov hnedých.

Zoo sa taktiež teší opäť novému prírastku, tentokrát medzi poníkmi. Stádo shetlandských pony sa rozrástlo o ďalšie žriebä. V tomto roku ide už o tretie mláďa. Rodičmi kobyliek sú Matka Lipka a otec Bolek, ktorý bol do zoo dovezený z olomouckej zoo.

Zdá sa, teda, že zvieratám sa v košickej zoologickej záhrade sa veľmi darí. Zoo si taktiež pre deti pripravila unikátny zážitok, keď v nej deti môžu zažiť parádnu divočinu. Čaká ich noc v drevených stanoch, kryté ohnisko o program so sprievodcom.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM