Rôzne Tlačové správy

Chystáte sa lyžovať na Plejsoch? Obchádzky, ktoré môžete zvoliť

Lyžiarska sezóna v Relax Centre Plejsy je už od vianočných sviatkov v plnom prúde. Dostať sa tam z Košíc je však momentálne vedené cez túto obchádzku.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa lyžovať na Plejsoch? Obchádzky, ktoré môžete zvoliť
Zdroj: TASR

Most cez vodnú nádrž Ružín na ceste II/547 medzi Košickou Belou a Veľkým Folkmárom je v obmedzenom režime pre osobné motorové vozidlá do 3,5 tony. Uzávierka mosta trvá od 24. decembra až do konca roka 2017.

Práve túto trasu cez Ružín využívali doteraz návštevníci Plejsov smerujúcich z Košíc alebo z obci medzi Košicami a Prešovom. Momentálne majú preto lyžiari či snowboardisti možnosť využiť nasledujúce obchádzkové trasy.

Smer Košice – Plejsy (65,7 km, pre autá do 3,5 t trvá cesta 1 hod. 15 min.)
Košice – Obišovce – Ľubovec – Suchá Dolina – Sedlice – Miklušovce – Klenov – Margecany – Krompachy – Plejsy

Smer Košice – Prešov – Plejsy (79,2 km, pre autá do 3,5 t trvá cesta 1 hod. 10 min.)
Košice – Prešov – Chminianska Nová Ves – Fričovce – Široké – Víťaz – Richnava – Krompachy – Plejsy

Obchádzka pre nákladnú dopravu
Prešov – Bzenov – Radatice – Ľubovec – Suchá Dolina – Sedlice – Miklušovce – Margecany – Krompachy – Plejsy

Lyžiarske stredisko Relax Center Plejsy leží pri meste Krompachy, iba 45 km od Košíc a od Prešova a patrí k najväčším lyžiarskym strediskám na východnom Slovensku, s lyžiarskou sezónou trvajúcou priemerne 120 dní a s 5 km zjazdoviek rôznej náročnosti vhodných pre začiatočníkov aj pokročilých. Svahy sú umelo zasnežované s priemernou výškou snehovej pokrývky 60 cm.

„Stredisko Plejsy je v prevádzke od 25.12.2016. Ot­váracie hodiny sú od 8,30 do 16,00 hod. V prevádzke sú momentálne dva vleky v celkovej dĺžke cca 1 km, ale v najbližších dňoch je plánované otvorenie ďalších zjazdoviek. Zatiaľ platia 50% zľavy na denné a hodinové skipasy. Priemerná výška snehovej pokrývky je od 40 do 60 cm a podmienky na lyžovanie veľmi dobré,“ vysvetľuje vedúci strediska Miloslav Dacho.

Zdroj: TASR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM