Rôzne

Chystáte sa v Košiciach k vode? 5 dôvodov, prečo sa vybrať na Bukovec

Len 4 kilometre od Košíc leží vodná nádrž Pod Bukovcom, ktorá je obľúbeným miestom letnej rekreácie. Vybudovali ju už v šesťdesiatych rokoch, návštevníkov láka dodnes. Tu je 5 dôvodov, prečo je tomu tak.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa v Košiciach k vode? 5 dôvodov, prečo sa vybrať na Bukovec
Zdroj: TASR

Leto nám udrelo v plnom prúde a jedinou cestou ako prežiť horúce dni je ochladzovať sa. Takúto možnosť vám ponúka aj priehrada Pod Bukovcom, ktorá je ideálnym miestom kde sa môžete opáliť, okúpať, zašportovať si i zarybárčiť.

1. Čistá voda

Aj keď sa názory môžu rôzniť, voda na Bukovci je vhodná na kúpanie. Správu o stave vody vydal Regionálny úrad verejného zdravotníctva Košice. Pred nádržou sa nachádza malá sedimentačná nádrž, ktorá čiastočne zachytáva nečistoty a zlepšuje kvalitu vody. Nemusíte sa preto báť či sa vybrať alebo nevybrať okúpať na Bukovec.

2. Vodné športy

Na Bukovci sa môžete venovať rôznym druhom vodných športov alebo vziať udice a vybrať sa na ryby. Ak by ste predsa len dostali chuť trochu sa rozhýbať a stráviť deň aktívne, okolie Bukovca ponúka možnosť turistiky.

3. Výhodná poloha

Bukovec sa nachádza len asi 4 kilometre od Košíc, a tak to máte čo by aj kameňom dohodil. Vďaka jeho blízkej dostupnosti je často vyhľadávaným miestom oddychu. Pri vodnej nádrži sú dostupné aj stánky s občerstvením, nemusíte sa preto báť, že vám v priebehu dňa vyhladne. Ak by sa vám tam zapáčilo natoľko, že by ste chceli zostať dlhšie, v areáli je možnosť opekačky.

4. Zadarmo a kedykoľvek

Ak aj vy často zalomíte rukami nad vstupným na kúpaliskách v meste, tu nemusíte. Pod Bukovcom sa môžete kúpať zadarmo a navyše vás ani neobmedzujú otváracie hodiny. Prídete kedy chcete a keď vám to počasie dovolí. Letná sezóna zvyčajne trvá od 15. júna do 15. septembra.

5. Teplota vody

Voda v nádrži dosahuje priemerne teploty približne 20°C. Je zrejmé, že na teplotu vody bude mať vplyv aktuálne počasie, avšak od zimy sa triasť určite nebudete. Okrem toho na vás čaká 650 metrov trávnatej pláže, a tak sa nemusíte báť, že nebudete mať kde rozložiť deku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM