Tlačové správy

Chystáte sa zatepľovať rodinný dom? Máme pre vás chytré riešenie

Stavebná sezóna je v plnom prúdea mnohí majitelia domov v nej zatepľujú fasádu svojich príbytkov. Pre tých, ktorí si chcú zabezpečiť účinné a ekologické zateplenie, máme špeciálne riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa zatepľovať rodinný dom? Máme pre vás chytré riešenie
Zdroj: Dnes24.sk

Riešením pre nich je fasádna doska SMARTwall so špeciálnou povrchovou úpravou.

Výhody pre všetkých

Pre tých, ktorí ešte plánujú zateplovať na jeseň, ponúka spoločnosť Knauf Insulation systém určený špeciálne pre rodinné domy. SMART Solution predstavuje kombináciu fasádnej minerálnej dosky SMARTwall FKD N C1 s povrchovou úpravou a zapustených kotiev TFIX – 8ST, ktorá prináša výhody vo fáze stavby i v období užívania. Spríjemní tak život nielen majiteľovi domu, ale aj stavebnej firme, ktorá s ňou bude pracovať.

Teplo, ticho, bezpečie

Výberom fasádnej minerálnej dosky SMARTwall FKD N C1 získa majiteľ domu zateplenie s výbornými tepelno – izolačnými vlastnosťami. Súčiniteľ tepelnej vodivosti tejto izolácie lambda je 0,035, čo ju v súčasnosti zaraďuje medzi špičku v sektore. Okrem zníženia tepelných únikov pri vykurovaní prinesie svojmu užívateľovi hneď niekoľko výhod naraz. Minerálna vlna výborne pohlcujú vonkajší hluk. Ak chce majiteľ domu dosiahnuť útlm hluku obvodovej steny, je minerálna vlna ideálnym riešením. Minerálne dosky tiežúčinne chráni budovu pred požiarom, pretože nehorí ani nešíri plameň. Ich vlákna majú aj výbornú priepustnosť vodných pár, čím stena domu získa priedušnosť a dom „dýcha“.

Správna dvojka

Pri spojení novej minerálnej fasádnej dosky SMARTwall FKD N C1 so zapustenými izolačnými kotvami sa účinnosť zateplenia znásobí. Skrutkovacie kotvy Knauf InsulationTFIX – 8ST, ktorými sa dosky fixujú sú určené pre zapustenú montáž a majú na svojej hlavičke integrovanú izolačnú vrstvu pre odstránenie tepelných mostov, ktoré môžu vznikať pri použití obyčajných kotiev. Rovnomerne pritláčajú povrch dosky a zabraňujú tiež poškodeniu povrchu izolácie nerovnomerným zatlačením kotvy do izolantu a teda aj znehodnoteniu celkového vizuálneho efektu fasády, takzvanému „Panter efektu“.

Efektívna aplikácia

Spolu so SMART Solution dostávajú majstri z realizačnej firmy materiál pre jednoduchú a rýchlu manipuláciu. Vďaka tenkému filmu povrchovej úpravy minerálnej dosky SMART wall FKD N sa čas realizácie skráti . Povrchový film znižuje prašnosť pri manipulácii, s doskou sa jednoducho narába a ľahko sa reže.

Realizátorom táto novinka ušetrí nielen čas, ale aj náklady na komponenty potrebné k zatepľovaniu a prenájom zariadení staveniskaOcenia ju nielen realizátori, ktorým zjednoduší prácu, ale aj majitelia domov, ktorým ušetrí čas a peniaze. Viac informácií na www.fasadnadoska.sk

Chystáte sa zatepľovať rodinný dom? Máme pre vás chytré riešenie
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM