Lenka Fedorová Šport

Čierne na bielom: Košice sa budú v roku 2021 uchádzať o usporiadanie olympiády mládeže

Zdá sa, že mesto Košice neustále posúva svoje hranice. Po predložení návrhu Richarda Rašiho na kandidatúru na zorganizovanie letnej olympiády mládeže sa poslanci takmer jednohlasne zhodli v jej prospech.

Ilustračný obrázok k článku Čierne na bielom: Košice  sa budú v roku 2021 uchádzať o usporiadanie olympiády mládeže
Zdroj: TASR

Na 13. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili poslanci kandidatúru mesta Košice na usporiadanie EYOF 2021 – Európskeho olympijského festivalu mládeže – Košice 2021.

„Ide o športové podujatie pre mládež v rozsahu, v akom ešte nikdy na Slovensku nebolo. Letná verzia tohto podujatia sa u nás nikdy nekonala. Jediný raz sa konala zimná verzia v Poprade, keď sa to ešte volalo EYOT,“ uviedol primátor Košíc Richard Raši.

Ako ďalej Raši uviedol, verí, že olympiáda naštartuje nielen investície do rekonštrukcie infraštruktúry, ale dôjde aj k podpore ekonomiky a cestovného ruchu.

„Podporí to aj naše univerzity, lebo verím, že keď sa zrekonštruujú nielen internáty, ale aj športoviská pri univerzitách, tak budú opäť atraktívnejšie pre študentov, nielen kvalitným vzdelávaním, ale aj tým, čo im vedia poskytnúť,“ vyjadril svoje očakávania Raši.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM