Tlačové správy

Čím je dovolenka v Grécku výnimočná

Hoci nás od dovolenkovej sezóny delí ešte nejaký ten mesiac, získať super tip na dovolenkovú destináciu, nemôže byť nikdy zlé. Hlavne, keď je taká očarujúca ako Grécko.

Ilustračný obrázok k článku Čím je dovolenka v Grécku výnimočná
Zdroj: TASR

Hoci neoficiálne patrí dovolenka v Chorvátsku medzi najčastejší cieľ Slovákov, čísla cestovných kancelárií hovoria o tom, že ich služby využívajú ľudia najviac na to, aby sa dostali práve do Grécka. Kolísky európskej civilizácie a skvelej nabíjačky na vaše vyšťavené batérie. Čím je táto krajina taká výnimočná?

Grécky životný štýl vás dostane

Nech máte akýkoľvek názor na grécku ekonomiku, toto miesto si zamilujete. Prečo? Pretože ich prístup k životu, užívanie si každej minúty a večná pohoda je to najlepšie, čo môžete chcieť od dovolenkovej destinácie. Gréci sú preslávení svojimi siestami, počas ktorých si vychutnávajú poobedňajšiu kávu aj hodinu a potom sa idú skryť niekde do tieňa. Ich národným mottom je „syga, syga“, to znamená „pomaly, pomaly“ a to je pre vychutnávanie si dovolenky dôležité.

Príroda a história

Neskrotná príroda, viac ako 6000 ostrovov, tyrkysové more, biele kamienky na pláži a majestátne hory. Takto by sa dalo zhrnúť Grécko v kocke. Ostrovy ako Zakynhtos, Santorini či Kréta patria medzi to najkrajšie, čo v Európe môžete nájsť. Ďalšou skvelou vecou je architektúra siahajúca až do staroveku – také miesta ako Atény, Olympia, Meteora či Delfí sú výkladnou skriňou toho, že aj kamene a stavby z nich vás dokážu totálne omámiť.

Gastronómia

Samostatnou kategóriou je gastronómia. O Grékoch sa hovorí, že sú leniví a možno aj to je ten dôvod, prečo ich jedlá chutia tak božsky, akoby ich varil sám Zeus. Jednoduché a rýchle postupy, čerstvé suroviny, dokonalá súhra chutí a poctivé jedlo je na svete. Keď si budete užívať dovolenku v Grécku, určite ochutnajte grécke stifado alebo moussaku. Ale pozor, je dosť možné, že sa vám odtiaľ potom už nikdy nebude chcieť odísť.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM