Lenka Fedorová Správy

Čistenie Košíc od nepojazdných vrakov: Na Juhu odpratali vyše 20 áut

Staré vraky áut, ktoré zaberajú parkovacie miesta majú Košičania plné zuby. Polícii sa v minulom roku podarilo mnohé odpratať, pracuje sa na ďalších.

Ilustračný obrázok k článku Čistenie Košíc od nepojazdných vrakov: Na Juhu odpratali vyše 20 áut
Foto: Rastislav Búgel

Obyvateľom košickej mestskej časti Juh prekážajú vraky áut, ktoré nielenže zaberajú parkovacie miesta, ale často spôsobujú znečistenie životného prostredia. O tomto probléme informovala košická mestská časť Juh na svojom webe.

Podľa zverejnených informácií je proces, ktorý vedie k odstráneniu starého vozidla z verejného priestranstva pomerne zdĺhavý a podlieha zákonu o odpadoch. Napriek tomu sa polícii na Juhu podarilo z parkovísk odstrániť viac ako dvadsať vrakov.

,,Príslušníci Mestskej polície Košice stanice Juh v roku 2017 zistili celkovo 44 takých prípadov starých, nepojazdných áut. Z toho bolo po vyzvaní mestskou políciou odstránených 22 vozidiel samotnými prevádzkovateľmi, 2 vozidlá boli premiestnené z verejného priestranstva na určené parkovisko a 20 prípadov opustených vozidiel je ešte v štádiu riešenia," uvádza sa na webe.

Napriek množstvu odprataných vrakov Mestská časť Juh naďalej vyzýva svojich obyvateľov, aby vraky, na ktoré natrafia nahlasovali. ,,Za staré vozidlo je spravidla považované vozidlo, ktoré je nepojazdné, nemá evidenčné číslo, platnú technickú alebo emisnú kontrolu," informuje ďalej mestská časť a ďalej vyzýva obyvateľov, že ak na takýto vrak natrafia vo svojom okolí mali by skúsiť osloviť jeho majiteľa, prípadne nahlásiť takýto prípad mestskej polícii.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM