Michal Lendel Správy

Článok o Luníku IX vytočil mesto: Radnica zvažuje voči Daily Mail podniknúť právne kroky

Mediálny rozruch okolo Luníka IX na britských ostrovoch nenechal chladným ani vedenie mesta. To zvažuje teraz podniknúť právne kroky, za tvrdenia Daily Mail o znečistení vody, ktoré ohrozuje celé mesto. Nechcená pozornosť zahraničného média môže mať teda ešte zaujímavú dohru...

Ilustračný obrázok k článku Článok o Luníku IX vytočil mesto: Radnica zvažuje voči Daily Mail podniknúť právne kroky
Zdroj: TASR

Článok britského denníka Daily Mail, ktorý sa venuje košickému Luníku IX, rozprúdil množstvo diskusií a rozhorčil aj vedenie mesta. Podľa hovorkyne Košíc Martiny Viktorinovej ide o prácu, ktorá je ukážkou novinárskeho amaterizmu, keď poskladala fotky z viacerých zdrojov, neoslovila mesto, nepýtala sa na názor Košičanov a ani si neoverila fakty.“V konečnom dôsledku je jej článok plný faktických chýb a za poplašnú správu o znečistení vody, ktoré ohrozuje celé mesto, zvažujeme podniknutie právnych krokov,“ uviedla Viktorinová.

Britský denník sa na svojom webe prostredníctvom fotografií snaží predstaviť Európske hlavné mesto kultúry, ako miesto skôr pripomínajúce indické chudobné predmestia a scény zo známeho filmu Milionár z chatrče. Človek, ktorý Košice nepozná, tak raz dva môže nadobudnúť presvedčenie, že metropola slovenského východu je skôr čiernou dierou na mape Európy ako jej kultúrnym centrom.

Neslávne známy Luník IX bol v článku britského denníka dávaný do ostrého kontrastu s inými časťami mesta, čím sa snaží Košiciam vyčítať, že peniaze, ktoré prišli do mesta v rámci projektu Európskeho hlavného mesta kultúry, putovali do jeho rozvinutejších častí. Na to ostro reagovala aj hovorkyňa mesta. „Naozaj si niekto myslí, že 60 miliónov eur z EÚ, ktoré sme použili na komplexnú premenu mesta, výstavbu kultúrnych inštitúcií a prestavbu parkov, sme mali použiť na byty a upratovanie na Luníku IX?“ dodala Viktorinová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM