Tlačové správy

Človek dokáže odniesť aj tisíce kníh: Viete, ako je to možné?

Elektronické knihy vám môžu priniesť úplne nový zážitok z čítania. „Zalistujte si“ v e-knihách vďaka elegantným čítacím zariadeniam a nečakajte na vytúžený titul, kým k vám príde poštou. Kniha pristane vo vašej čítačke v priebehu pár sekúnd.

Ilustračný obrázok k článku Človek dokáže odniesť aj tisíce kníh: Viete, ako je to možné?
Zdroj: Dnes24.sk

Slováci podľa prieskumov najradšej čítajú e-knihy cez svoje čítačky. Oproti ďalším zariadeniam ako mobilný telefón či tablet sú čítačky oveľa obľúbenejšie. Prečo je to tak? Jednou z najväčších výhod je určite veľká kapacita. Prakticky všetky moderné čítačky už majú pamäť dostatočne veľkú na to, aby sa do nej zmestili tisíce kníh. Potešiť vás môže aj slušná výdrž batérie: po úplnom nabití zariadenie vydrží fungovať až niekoľko týždňov, a tak si čítačku určite nezabudnete pribaliť do batožiny na svoje cesty po svete.

Za zmienku stojí aj čitateľský komfort, ktorý vám poskytnú. Prispôsobenie veľkosti písma, nasvietenie obrazovky, vyhľadávanie v texte, písanie poznámok a ďalšie funkcionality sú už bežnou súčasťou zariadení. Starostlivo však všetky nastavenia zvážte, pretože môžu ovplyvniť, ako dlho batéria vydrží.

Pri výbere čítačky sledujte kvalitu a rozlíšenie displeja, rýchlosť procesora, dotykové ovládanie, ale aj nasvietenie displeja. Čím je čítačka vybavená lepšie, tým vyššie sa bude pohybovať jej cena. Najlacnejšie modely je možné kúpiť už za približne 50 eur, špičkové stoja do 150 eur. Ide však o vstupnú investíciu, ktorú vyvažuje príjemný fakt, že e-knihy sú spravidla minimálne o tretinu lacnejšie ako ich papierové verzie.

V súčasnosti je už väčšina dostupných čítačiek na vysokej technologickej úrovni, pamäť môžete rozširovať až o 32 GB pridanímmicroSD karty a nabíjať sa dá prakticky akoukoľvek nabíjačkou vrátane microUSB, ktoré už možno používate aj pre svoj telefón.

Zásadné vylepšenia v tejto oblasti v dohľadnej dobe nie sú očakávané, preto s výberom čítačky netreba otáľať. Spravidla platí, že čím kvalitnejšiu a lepšie vybavenú čítačku si vyberiete, tým lepší zážitok na vás čaká. Ak by vás nepresvedčili technické parametre, možno zaváži aj dizajn čítačky vo viacerých farebných prevedeniach a zaujímavé ochranné puzdra.

Vyberte si čítačku z ponuky kníhkupectva Martinus.sk a rovno si k nej doprajte aj tie najlepšie e-knižné príbehy už od 1,90 eur v akcii E-knižná oberačka!

(PR) – Za obsah i fotografie preberá zodpovednosť objednávateľ tejto tlačovej správy.

Toto sú TOP dôvody, prečo čítať e-knihy
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM