Lenka Fedorová Kultúra

Čo prinesie jarný víkend v Košiciach? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Košiciach môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie jarný víkend v Košiciach? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste
Zdroj: TASR

DNI UKRAJINY V KOŠICIACH

22.apríl 2016, Kasárne Kulturpark

Unikátne podujatie Dni Ukrajiny sa blíži do svojho záveru. Ide už o druhý ročník tejto udalosti, ktorá ponúka prezentáciu vzdialenejších častí Ukrajiny. Vystúpia na nej ukrajinské súbory moderného i ľudového tanca, čakajú vás výstavy, diskusie, koncerty či workshopy.

KOŠICKÉ PREMENY

22. apríl 2016 o 10:00, Regionálny informačný bod, Hlavná 48

Vedeli ste, že v roku 1674 v meste vybuchol sklad pušného prachu a že Košice mali železničné spojenie už v roku 1860? To a ešte viac sa môžete dozvedieť na unikátnej výstave, ktorá sa zameriava na premenu mesta a zaujímavé medzníky. Výstava vás pozýva na interaktívnu prehliadku novými i starými zákutiami mesta.

MÓDNE ILUSTRÁCIE – VÝSTAVA

22. apríl 2016 o 11:00, Kasárne Kulturpark

V malej Galérii Alfa sa v rámci podujatia Dni Ukrajiny uskutoční výstava módnych ilustrácií a návrhov mladých návrhárov. Výstava bude verejnosti sprístupnená do 1. mája 2016, tak neváhajte a príďte spoznať zaujímavé módne návrhy.

ZOČI VOČI TOUR 2016

22.apríl 2016 o 17:30, Colloseum klub

Po vyše roku vyráža kapela Zoči Voči opäť na turné. Kapela si na svoje turné pozvala netradičných hostí. Budú nimi hviezdy youtuberského neba, ktorí si pre vás chytajú autogramiádu a fotenie. Kapela vás poteší piesňami z nového albumu, ktorý vyjde na jeseň tohto roka.

MANON LESCAUT

22.apríl 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Milujete operu? Potom je pre vás tým pravým orechovým jeden z najznámejších a zároveň najhranejších operných titulov fenomenálneho skladateľa Giacoma Pucciniho, ktorý sa opäť vracia do košického divadla.

FLAMENCO NIGHT V OLYMPIC CASINO KOŠICE

22. apríl 2016 o 20:00, Akcia v Košiciach

Na svoje si prídu aj milovníci vášnivého flamenca. V španielskom rytme sa môžete tešiť na Gipsy kings revival, DJ Jarku, ako aj fantastické tanečné vystúpenia. Chýbať nebude ani welcome drink!

ZAHRAJ, ŽE MI ZAHRAJ

23. apríl 2016 o 10:00, Akcie v Košiciach

Ak máte voľnú sobotu, neváhajte sa vybrať do neďalekej obce Margecany, ktorá so Spišským osvetovým strediskom usporadúva regionálnu súťaž hudobného folklóru detí. Na súťaži sa predstavia i sólisti speváci a sólisti inštrumentalisti, detské spevácke skupiny a detské ľudové hudby.

RETRO je FUNKY

23. apríl 2016 o 21:00, Retro club

V Košiciach štartuje ďalšia retroakcia s názvom Retro je funky. Funky sa stáva čoraz viac obľúbeným štýlom mladých ľudí. Akcia sa bude niesť s nádychom jari a vy na nej nesmiete chýbať.

UNDER PRESSURE PARTY

23. apríl 2016 o 22:00, Jazz Club

Nadupaná akcia sa tentokrát teší vzácnej návšteve spoza hraníc. Košice privátajú DJ Javasa. Večer rozbehne stabilný support akcie Dj Funk´a´Live + rezidenti akcie z projektu Under Pressure DJ Lemon a na perkusiách nezabudnuteľný Andres. Máte sa na čo tešiť!

ČERT A KAČA

24. apríla 2016 o 9:00, Bábkové divadlo Košice

Bábková hra Čert a Kača, vychádza z motívov obľúbenej českej ľudovej rozprávky, ktorú napísala spisovateľka Božena Němcová. V našej inscenácii sa deti zoznámia s hádavou a papuľnatou Kačou, ktorá by sa iba zabávala a najradšej zo všetkého stále tancovala. Ale s neupravenou a zafúľanou dievčinou nikto tancovať nechce. Ako to celé dopadne? Príďte sa pozrieť.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM