Andrea Mesarčíková Rôzne

Colníci a policajti sa školia v boji proti zbraniam hromadného ničenia

V Košiciach sa dnes začalo školenie pre colné a policajné zložky na tému Nešírenie zbraní hromadného ničenia.

Ako TASR informovala hovorkyňa Colného riaditeľstva SR Miroslava Slemenská, školenie, ktoré potrvá do piatka (8.10.), organizuje Ministerstvo obrany USA v spolupráci s Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) a Ministerstvom pre vnútornú bezpečnosť USA.
Cieľom školenia je poskytnúť účastníkom základné znalosti zo všetkých kategórii zbraní hromadného ničenia – chemických, biologických, rádiologických, jadrových, ako aj súvisiace znalosti o výbušninách, osobitne v kontexte colného konania, pri zabezpečení kontroly tovaru dvojakého použitia pri jeho dovoze a vývoze. „Prostredníctvom prípadových štúdií usporiadatelia poukážu na možné riziká spojené s tovarmi, ktoré by mohli byť použité na výrobu zbraní hromadného ničenia. Účastníci školenia sa ďalej zoznámia s aktuálnymi trendmi súvisiacimi so zbraňami hromadného ničenia v globálnom, regionálnom a lokálnom meradle, ako aj vzájomnými väzbami medzi zbraňami hromadného ničenia a terorizmom,“ konkretizovala Slemenská.
Okrem colníkov sa školia aj príslušníci Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ministerstva vnútra SR, špecialisti oddelenia ekonomickej a environmentálnej kriminality, zástupcovia Protiteroristickej jednotky a Úradu pre medzinárodnú policajnú spoluprácu Prezídia Policajného zboru SR, ako aj Generálnej prokuratúry SR.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM