Lenka Fedorová Rôzne

Cudzie jazyky sa v Košiciach tešia veľkej obľube: Angličtina stále IN, hitom sa stáva japončina či arabčina!

Znalosť cudzích jazykov sa v súčasnosti stáva bežnou znalosťou, ktorou musia mladí ľudia disponovať. Zisťovali sme o aké jazyky je v Košiciach momentálne najväčší záujem.

Ilustračný obrázok k článku Cudzie jazyky sa v Košiciach tešia veľkej obľube: Angličtina stále IN, hitom sa stáva japončina či arabčina!
Foto: Adriana Blahová

Hovorí sa, že koľko rečí vieš, toľko krát si človekom. Zdá sa, že tento výrok platí v súčasnej dobe dvojnásobne. Študenti či absolventi sa pri výbere zamestnania často stretávajú s požiadavkou ovládať, v tom lepšom prípade, minimálne jeden cudzí jazyk. Ak ide o viacero cudzích jazykov, nastáva problém.

Angličtina je stále IN

Košice sú sídlom viacerých zahraničných firiem, a preto je tu znalosť cudzích jazykov na prvom mieste. V košických jazykových školách sme zisťovali, o aké jazyky je v súčasnosti najväčší záujem.

Zástupkyňa riaditeľa Štátnej jazykovej školy v Košiciach Alexandra Barriová nám prezradila, že najväčšej popularite sa stále teší angličtina. „Čo sa týka jazykov, tak už tradične je najväčší záujem o angličtinu,“ uviedla Barriová.

Jazyky podliehajú trendom

Nielen móda, ale aj cudzie jazyky sa stávajú terčom módy. „Čoraz väčšej obľube sa teší ruština a španielčina,“ prezradila Alexandra Barriová.

„V našej jazykovej škole je záujem o všetky jazyky, ktorých výučbu ponúkame. Teda anglický, španielsky, francúzsky, nemecký a ruský. Najviac však láka angličtina. Povedala by som, že na nemčinu je v Košiciach málo akreditovaných a profesionálnych lektorov. Jazyky ako španielčina či ruština sú zas trendové jazyky,“ pre Košice 24 to prezradila pracovníčka jazykovej školy Diamond School.

Slovákov láka japončina, cudzincov slovenčina

Ako nám povedala pracovníčka Jazykovej školy Diamond School, u nich záujem o slovenčinu pociťujú od cudzincov stále.

„Nemčina má stále miesto, bez nejakých výrazných vzostupov, pretože nepodlieha módnemu trendu, ako napríklad čínština alebo arabčina,“ uviedla Barriová a dodala, že v Košiciach je záujem aj o netradičné jazyky. Veľkej popularite sa teší aj japončina.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Európsky deň jazykov: Pozrite sa na dôvody, prečo je dobré učiť sa cudzie jazyky!

Privilégium ako málokde: Na Gymnáziu Šrobárová sa každý študent profiluje sám

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM