Tomáš Šuhajda Šport

Cyklopreteky Okolo Slovenska: V cieli na humenskom námestí sa radoval Slovinec Mikelj

Víťazom druhej poletapy utorňajšej 1. etapy medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Košíc do Humenného sa stal Slovinec Tim Mikelj, ktorý sa súčasne obliekol do žltého dresu vedúceho pretekára súťaže. Z 18-tky Slovákov skončil najlepšie na 11. mieste Michael Kolář z Dukly Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Cyklopreteky Okolo Slovenska: V cieli na humenskom námestí sa radoval Slovinec Mikelj
Zdroj: Webnoviny.sk

„V krajne nepriaznivom počasí sa nám podarilo využiť chvíľkovú nepozornosť súperov a vytvorili sme si dostatočný náskok. Máme pomerne kvalitný tím, urobíme všetko preto, aby som si dres lídra udržal," povedal v cieli 21-ročný Slovinec.

Stotridsaťčlenný pelotón hýril aktivitou. Po sérii viacerých pokusov sa v prudkom a hustom daždi podaril únik 19-člennej skupine, v ktorej boli okrem iných, obhajca vlaňajšieho prvenstva Talian Enrico Rossi a tretí muž z úvodnej časovky Maroš Kováč (Dukla Trenčín-Trek).

Horskú prémiu na vrchol Slanca vyhral práve Kováč s minútovým náskokom na pelotón, ktorý únik po 40 kilometroch zlikvidoval. Pred RP vo Vojanoch (75. kilometer) unikla dvojica Čech Petr Vakoč a Mikelj, v špurte tejto dvojice skončil na druhej priečke Čech. „V špurte som urobil chybu v poslednej zákrute, aj keď nie som vyložený vrchár do ďalších etáp si verím. Bolo by senzačné, keby som si náskok udržal," povedal 22-ročný cyklista.

Foto: ilustračné, zo včerajšej časovky

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM