Basketbal

Ďalší basketbalový sviatok v Steel aréne: Francúzsky majster sa postaví proti Košičankám pred 8500 divákmi

Ďalší basketbalový sviatok sa chystá dnes v košickej Steel aréne. Pred 8500 divákmi sa proti našim dievčatám postaví francúzsky majster Tango Bourges, ktorému majú Košičanky čo odplácať, pretože ich práve tento súper pripravil o euroligový bronz z minulej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší basketbalový sviatok v Steel aréne: Francúzsky majster sa postaví proti Košičankám pred 8500 divákmi
Zdroj: Webnoviny.sk

Rekordná osemapoltisícová divácka kulisa a atraktívny súboj proti francúzskemu basketbalovému majstrovi Tango Bourges. Taká bude rozlúčka hráčok slovenského šampióna Good Angels Košice s Európskou ligou v roku 2013. Či bude aj víťazná, na to dá odpoveď stredajší zápas, ktorý sa od 18:00 hodine uskutoční v košickej Steel aréne.

Hala má byť vypredaná!

Košickí organizátori siahli po Steel aréne ako dejisku euroligového zápasu druhýkrát v krátkom slede. Mali na to dôvody. Veľký organizačný úspech novembrového súboja s Jekaterinburgom (prehra 68:72), ktorý videlo priamo na tribúnach 7855 divákov, ich k tomu doslova prinútil. Ľudia sa rýchlo „namotali“ na kvalitný ženský basketbal v komfortných priestoroch veľkej haly a už minulú stredu hlásili z Košíc predaných 8000 lístkov na Bourges.

Aktuálna informácia hovorí o tom, že bude vypredané, čiže 8500 divákov. A možno ešte viac, keďže na basketbal môžu pribudnúť aj ďalšie stoličky po obvode hracej plochy.

Odmena 12-ročnej práce

„Pred takou kulisou je radosť hrať. Vypredať Steel arénu na basketbal, to pociťujem ako odmenu našej dvanásťročnej roboty v klube. Ten zápas si budem už len vychutnávať,“ vravel na tlačovej besede pred zápasom generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

„Hráme druhý zápas v tejto veľkej hale a to je malá výhoda oproti prvému. Dúfam, že budeme lepšie zahrávať šestky ako v prvom stretnutí, keď nás proti Jekaterinburgu práve trestné hody značne limitovali,“ upozornil tréner Kováčik.

Nevyrovnané účty z minulej sezóny

Košičanky majú hráčkam Bourges čo vracať z minulej sezóny. V súboji o 3. miesto na záverečnom turnaji Final Eight v Jekaterinburgu s nimi prehrali 57:65 a najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu neprizdobili euroligovým bronzom. Teraz sú odhodlané v búrlivom domácom prostredí zvíťaziť.

Hráčky Good Angels majú po štyroch odohraných zápasoch v A-skupine EL na konte tri víťazstvá, Bourges zasa tri prehry. Napriek tomu pôjde o šláger predvianočného týždňa, keďže Bourges je dvanásťnásobný francúzsky majster a dvojnásobný víťaz Euroligy z rokov 1997, 1998 a 2001.„Potrebujeme každé víťazstvo, aby sme získali výhodu domáceho prostredia pre play off. Mať za sebou našich skvelých fanúšikov nám dáva obrovskú silu do zápasov,“ podotkla Bojovičová.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM